”Tämä on tribuuttimme yhdelle kaikkien aikojen parhaista metallikitaristeista” – Alexi Laihoa kunnioitetaan komealla coverilla

Alkuviikosta rockmaailma järkyttyi, kun tieto ex-Children Of Bodom -johtaja Alexi Laihon menehtymisestä saavutti musiikki-, ja muutkin mediat. Yllättävä uutinen kosketti syvästi niin miehen faneja kuin muusikkokollegoitakin.

Aiemminkin tällä sivustolla vaikuttavilla soittovideoillaan esiintynyt Immortal Guardian -kitaristi Gabriel Guardian, laulaja Carlos Zema ja rumpali Justin Piedimonte päättivät kunnioittaa Laihoa yhdistämällä voimansa Helion Primen Mary Zimmerin, Oceans Of Slumber -basisti Semir Özerkanin sekä Rex VanCandyn kanssa coveroidakseen Children Of Bodomin Downfall-kappaletta.

”Tämä on tribuuttimme Alexi Laiholle, yhdelle kaikkien aikojen parhaista metallikitaristeista ”, Gabriel Guardian kommentoi. ”Tämä mies vaikutti minuun tavoilla, joihin muut kitaristit eivät ole pystyneet. Alexi asetti riman meille kaikille! Hän ja Santana ovat kaksi kaikkien aikojen suosikkikitaristiani. Katsoin kaikki hänen live-videonsa/-dvd:nsä nuorena ja imin vaikutteita kaikesta legendaarisesta musiikista, jota Children Of Bodom ja Sinergy tekivät. Kitaroiden ja koskettimien vuoropuhelut toimivat esimerkkinä kun opettelin soittamaan musiikkia. Olen todella surullinen nähdessäni maailmassa yhden kitaristilegendan vähemmän. Hänen musiikkinsa auttoi minut läpi rankkojen aikojen ja hän inspiroi minua tekemään metallimusiikkia.”

”Suuret kiitokset kaikille ystävilleni, jotka osallistuivat ja auttoivat minua tekemään tämän tribuutin mahdolliseksi”, Guardian lisää. ”Olemme kaikki Bodom-faneja ja meillä oli todella hauskaa tätä videota tehdessämme. Olemme kaikki surullisia uutisista ja yritämme selviytyä tekemällä sitä, mitä teemme parhaiten, eli musiikkia. Toivon, että olipa Alexi missä tahansa, hän kuulee tribuuttimme ja tuntee faniensa loppumattoman rakkauden. Kunnes tapaamme taas… R.I.P. Alexi Laiho (WildChild).”

Katso video alta.