Tämäpä iloinen yllätys! – Kulissien taakse sukeltava Sentenced-valokuvateos tulossa

Nyt tulikin hieno syy odottaa ensi syksyä. Toinen syyskuuta nimittäin ilmestyy noin satasivuinen valokuvateos Agony Walk – On The Road With Sentenced, joka sisältää nimensä mukaista materiaalia: potretteja metallipioneeri Sentencedin kiertueilta vuosilta 1995-2003. Opus on nyt ennakkotilattavissa Levykauppa Äxän sivulta.

Kuvat on ottanut Sentencedin rumpali Vesa Ranta, joka tunnetaan muun muassa palkitusta Reunalla – Tarinoita Suomen tyhjeneviltä sivukyliltä -kirjasta.

”Sentenced rakasti keikkoja, mutta vihasi kiertueita. Kirja kertoo kuvien avulla yhtyeen tarinaa tien päältä ja päästää katselijan todistamaan tilanteita, jotka eivät muutoin näkyneet fanikansalle”, kertoo tiedote.

Agony Walk – On The Road With Sentenced on Rannan ensimmäinen puhdas kuvateos. Kirja sisältää myös esipuheen suomeksi, englanniksi ja saksaksi.

– Tämä on henkilökohtainen kuvallinen testamenttini yhtyeemme matkasta. Läpikäydessäni kuva-arkistojani tajusin, että nämä kuvat ansaitsevat elämän muuallakin kuin pölyttyvissä negataskuissani. Uskon, että kirja antaa jotain niille ihmisille, jotka ovat uskollisesti bändimme matkaa seuranneet. Nämä kuvat auttavat ymmärtämään sitä, millaista oli kiertää yhtyeemme kanssa. Niihin on tallennettu pieni pala suomalaista rockhistoriaa, sanoo rumpali.

Teoksen julkaisee Rannan oma yritys Western Siberia Media House Oy.