Tanskasta löytyi miljoonia vuosia vanha ”Serpula alicecooperi” – Tiedemaailmasta kajahti kunnianosoitus Alice Cooperille

3.3.2024 18:09

Jurakaudelta peräisin oleva vastalöydetty eliö on nimetty Alice Cooperin mukaan.

Serpula alicecooperi -niminen lonkeroilla varustettu putkimato löytyi 190 miljoonaa vuotta vanhasta fossiilista. Löydöksen teki amatöörigeologi Mette Hoftstedt.

Hoftstedt löysi fossiilin Bornholmin saarelta. Otuksen tutkimuksesta vastasivat Arden Basforth, Tomas Koči sekä Jesper Milàn ja Sten Lennart Jakobsen.

”Sekä paleontologina että suurena metalli- ja rockmusiikin ystävänä olen aina ajatellut, että jos joku ansaitsee saada nimensä fossiilille niin Alice. Hänellä on ollut valtava vaikutus musiikkiin edellisen puolen vuosisadan aikana, ja hänen musiikkinsa on soinut tasaisesti taustalla tutkimustyöni aikana”, Milàn kommentoi nimeämistä.

”Putkimadot olivat elintapansa pioneereja ja niistä tuli merkittävä merien ekosysteemeille jurakauden alussa, noin 190 miljoonaa vuotta sitten. Ja ne ovat kuvioissa yhä tänäkin päivänä”, Milàn jatkaa. ”Alice oli shock rockin pioneeri 60-luvun lopulla, ja hän on edelleen kuvioissa yhä tänäkin päivänä.”

Tutkimukseen pääsee tutustumaan tarkemmin tästä.

Lisää luettavaa