Tapahtuipa kerran sillä tavalla, että ZZ Topin Dusty Hill ampui itseään mahaan

17.12.2018 11:28

Eilen, 16. joulukuuta, vietettiin monenlaisia vuosipäiviä. Klassisen musiikin piireissä juhlittiin Beethovenin syntymäpäivää, The Who -diggarit muistelivat kenties miten Pete Townsend erosi yhtyeestä vuonna 1983 ja ysäriveteraanit ehkä kuuntelivat Nirvanan Unpluggedia, joka lähetettiin MTV:llä ensi kerran 16.12.1993.

Yhdellä miehellä on kuitenkin erityisen kivuliaita muistoja tästä päivämäärästä: ZZ Topin basistilla Dusty Hillillä.

Nimittäin 16.12.1984 sattui käymään niin hassusti, että Hill onnistui ampumaan itseään vatsaan. Tragedian nosti (jälleen kerran) esille Ultimate Classic Rock, joka tietää kertoa tapahtumien kulusta tarkemmin.

Ilmeisesti Hillillä oli tapana säilyttää Derringer-pistoolia saappaassaan – miksi, sitä emme kenties koskaan saa tietää. Tällä kertaa kävi kuitenkin niin, että Hillin tyttöystävä auttoi muusikkoa riisumaan saappaitaan, jolloin pyssy putosi lattialle ja laukesi vahingossa. Haavoittunut Hill matkasi pikavauhtia sairaalaan, ja lääkärit saivat tilanteen hallintaan ilman että miehen sisukaluja tuhoutui sen pahemmin.

Hill muisteli tilannetta vuonna 2014 haastattelussa. ”Ajattelin ensin, että ’voi paska’. Seuraava ajatus olikin, että ’auts’. En voinut uskoa, että olin saattanut tehdä jotain niin tyhmää. En tiedä, miten pystyin siihen”, Ultimate Classic Rock kertoo Hillin sanoneen.

Onneksi onnettomuudesta selvittiin ja Hill saapuu muun yhtyeen mukana Suomeen konsertoimaan. ZZ Top esiintyy 4. kesäkuuta Helsingin Hartwall-areenassa.

Lisää luettavaa