Tarja Turunen listaa elämänsä tärkeät biisit – mukana kuittaus Nightwishille

10.1.2024 11:10

Tarja Turunen pääsi Metal Hammerin pitkän linjan juttusarjaan listaamaan elämänsä kymmenen tärkeää kappaletta. Jutussa ei kartoiteta muiden tekemiä biisejä, vaan ennemmin avainkappaleita Tarjan oman uran varrelta. Lue koko juttu täältä.

Nightwish-aikojen biiseistä Tarja listaa ainoastaan yhtyeen levyttämiä covereita. Mukana ovat Lumiukko-laina Walking in the Air ja musikaali-ikivihreä Phantom of the Opera. Soolouransa kappaleista Tarja nostaa esille muun muassa sellaiset ohjelmanumerot kuin Oasis (2007), I Walk Alone (2007), Until My Last Breath (2010) ja Ave Maria (2015).

Kun vuoden 2016 The Shadow Self -albumilla julkaistu Diva-biisi tulee puheeksi, Tarja kertoo kappaleen tekstin olevan pieni kuittaus Nightwishin suuntaan.

”Nightwishistä lähtemisen jälkeen olin vuosien ajan valtavan pettynyt, kuin olisin menettänyt kaiken uskoni ihmisiin. Se oli niin inhottavaa. Yhtyeeltä saamassani kirjeessä minua kuvailtiin diivaksi hyvin epäedullisessa valossa. Koska olen kotoisin taidemusiikkipiireistä, se sana tarkoitti minulle aivan päinvastaista, mutta kirje satutti minua silti syvästi. Niinpä minun piti kirjoittaa kappale, jossa termiä käytetään hyvin ironisella tavalla”, Tarja kertoo.

Diva kirjoitettiin alun perin vuoden 2013 Colours in the Dark -levylle, mutta silloin en ollut vielä valmis. The Shadow Self -levyyn mennessä itsetuntoni oli jo kohentunut. Urani oli lähtenyt käyntiin, ja koko musiikkikenttä hyväksyi minut. Niinpä ajattelin, että hoidetaan nyt tämä, olen ihan mielelläni diiva.”

Kuuntele kappale alempaa:

Lisää luettavaa