Tasan 25 vuotta sitten Pantera teki Helsingissä tempun, joka ei ole unohtunut vieläkään!

Tällä keikalla lähti aikoinaan järki.

Ei saakeli, mitä kaikkea mahtavaa internetistä löytyykään.

Tuossa yläpuolella on katsottavissa Panteran keikka Helsingin jäähallissa 10. lokakuuta 1992. Laatu ei ole ihan priimaa, mutta pätkän nostalgia-arvo on sitäkin kovempi.

Homman nimi oli nimittäin sellainen, että Pantera soitti tuolloin jäähallissa Megadethin avausbändinä. Nordenskiöldinkadun halliin mentiin katsomaan erityisesti Mustainen poppoota, mutta Panterahan paiskasi ”takavasemmalta” silmille niin järkyttävän kovan energiapläjäyksen, ettei Megadeth tuntunut sen jälkeen enää oikein miltään. Ei, vaikka orkesteri kiersi Eurooppaa varsin komean Countdown To Extinction -albuminsa turvin.

Näyttääpä videon kommenttikentän lausahdus mukailevan omia fiiliksiä: ”Yeah! I was there. Went to see Megadeth. Came back as a Pantera fan!”

Pantera oli toki ennestään tuttu porukka, mutta orkesterin keikalle ei ollut tullut aikaisemmin eksyttyä. Ja aikoina ennen internetiä sitä saattoi konserttitilanteissa törmätä kaikenlaisiin yllätyksiin. Arlingtonin herrojen tarjoama yllätys oli sieltä parhaasta päästä.

Jumankauta, selässä menee kylmät väreet nytkin, kun katsoo jotakin Mouth For Waria, Fucking Hostilea, Primal Concrete Sledgea tai Cowboys From Helliä.

Melkoisen mainiota meininkiä on tarjolla myös noin kuuden minuutin kohdalla, kun Phil Anselmo kaivaa jonkun valokuvaajan estradille. Respect fotaajahemmon nahkatakille!

Pakko todeta: oi niitä aikoja.

Saman illan Megadeth-keikka löytyy katsottavaksi myös. Panteran silloisesta kovuudesta kertoo jotakin se, ettei tämäkään pätkä vaikuta nyt katsottuna ollenkaan hassummalta.