Tästä tulee hyvä vuosi Kerkko Koskisen musiikin ystäville – säveltäjä viettää näyttävästi 25-vuotistaiteilijajuhlaansa

Loppuvuonna riittää ohjelmaa Koskisen soolotuotannon ystäville.
8.8.2017 10:22

Kerkko Koskisen taustajoukot tiedottavat, että tänä vuonna on luvassa Koskisen ystäville paljon muutakin kuin Ultra Bran keikkoja. Erikoiskonsertteja ja juhlajulkaisuja ilmaantuu loppuvuoden aikana kiitettävää tahtua.

Juhlavuoden virallinen huipentuma koetaan jo syyskuussa, kun Koskisen säveltämä konsertto kahdelle saksofonille saa kantaesityksensä. Tiedote kertoo, että Koskiselle teos edustaa pitkäaikaisen unelman toteutumista: ensimmäistä sävellystyötä sinfoniaorkesterille.

Konsertto kuullaan 13.9. Hämeenlinnan Verkatehtaalla ja 14.9. Lahden Sibeliustalolla, ja sen esittää Sinfonia Lahti. Orkesterin kapellimestarina toimii Dima Slobodeniouk ja solisteina Timo Lassy sekä Linda Fredriksson.

Lokakuussa UMO Jazz Orchestra esittää Koskisen Agatha-albumin (2007) sekä hänen säveltämäänsä elokuvamusiikkia kolmen konsertin sarjassa. Agatha on kuultu livenä viimeksi 10 vuotta sitten, ja Koskisen säveltämää elokuvamusiikkia ei ole koskaan aiemmin soitettu livenä.

Alkuperäisestä Agatha-levytyksestä poiketen konsertit toteutetaan UMOn solistivoimin, ja Koskinen itse pistäytyy flyygelin ääressä muutaman kappaleen verran. Konsertit esitetään 24.10. Helsingin Vuotalossa, 25.10. Espoon Sellosalissa ja 27.10. Helsingin G Livelabissa.

Lisäksi marraskuussa Koskinen esiintyy 11.11. Tavastia-klubilla esittäen alkuperäisen soolokokoonpanonsa kanssa Rakkaus viiltää -albumin (2002). Viikkoa myöhemmin 19.11. Kerkko Koskinen Kollektiivi 1 esiintyy alkuperäisessä kokoonpanossaan Helsingin Savoy-teatterissa. Solisteina toimivat Vuokko Hovatta, Manna ja Paula Vesala.

Eikä siinä vielä kaikkia: vuotta juhlistetaan lisäksi syssymmällä Svart Recordsin julkaisemalla kuuden cd:n retrospektiivillä, joka kattaa Koskisen Ultra Bran jälkeisen tuotannon. Ensimmäinen albumi sisältää artistin soolomateriaalia, toinen Kerkko Koskinen Kollektiivin tunnetuimpia lauluja, kolmas jazz-musiikkia, neljäs Koskisen säveltämää elokuvamusiikkia ja viides Koskisen muille säveltämiä kappaleita. Kuudes levy sisältää ennen julkaisemattomia sävellyksiä, joita Koskinen on vuosien varrella tehnyt eri projekteille. Retrospektiivi julkaistaan myös 11 vinyylin (!) pakettina.

Lisää luettavaa