Tästäpä klassisen rockin ystäville uutta nidettä suoraan Raamatun viereen – AC/DC:n Angus Youngista julkaistaan elämäkertateos

High Voltage: The Life of Angus Young ilmestyy englanninkielisenä versiona huomenna 28. päivä elokuuta.

AC/DC:n legendaarisesta kitarasankarista sekä tätä nykyä yhtyeen ainoasta edelleen aktiivisesta alkuperäisjäsenestä Angus Youngista on ilmestymässä huomenna kattava elämäkertateos. Jeff Apterin kynäilemä ja sangen osuvalla alaotsikolla varustettu High Voltage: The Life of Angus Young – AC/DC’s Last Man Standing tulee käsittelemään lavalla koulupuvussaan rock ’n’ roll -henkien riivaamaksi joutuvaa miestä tämän vaatimattomista lähtökohdista aina viime vuosien AC/DC:n traagisiin miehistönvaihdoksiin saakka.

The Courierille projektistaan puhellut Apter kertoo, että maestroa itseään ei kirjassa äänessä kuulla, sillä kuten kirjailija asian ilmaisee, ”Heihin (Youngeihin) ei saa yhteyttä, eivätkä he anna haastatteluja. Eivät he tosin ole mitään parhaimpia haastattelukohteitakaan. He antavat huomattavasti mieluummin kitaroidensa hoitaa puhumisen puolestaan.”

Kirjansa päähenkilöstä puhuessaan Apter toteaa kitaristissa olevan hivenen introvertin vikaa: ”Lavan ulkopuolella hän on hieman introvertti. Hän ei ryyppää, eikä hän käytä huumeita. Hänen suurin viettelyksensä on pannullinen teetä, jota hän juo nestehukan hoitamiseksi keikkojen jälkeen. Hän ollut naimisissa saman naisen kanssa 35 vuotta.”

Kirjailija nimeääkin Youngin suurimmaksi paheeksi AC/DC:n ja spekuloi juuri tästä löytyvän pääasiallisen syyn sille, miksi orkesterin tulevaisuus on täysin avoin. ”Siksi emme ole kuulleet aikooko yhtye hajota – sillä en usko hänen tietävän miten eläköityä tai mitä tehdä sen jälkeen.”

Apter on aiemmin kirjoittanut 15 muusikoiden elämäkertaa, mukaan lukien ex-AC/DC-basisti Mark Evansista sekä yhtyeen entisestä managerista Michael Evansista.