”Tätä ei ole mukava sanoa…” – Taas kuuluu huonoja uutisia niille, jotka odottavat uutta System of a Down -levyä

System of a Downin edellisestä albumista on kulunut jo 13 vuotta. Kunnioitettavan suosittuna bändi on pysynyt kaikkien näiden vuosien ajan, mutta nyt alkaa näyttää pahasti siltä, ettei uutta levyä kannata odottaa vielä pitkään aikaan – jos milloinkaan.

Tällä kertaa asiasta puhuu rumpali John Dolmayan, joka vieraili KROQ-radioaseman videohaastattelussa. Toimittaja kysyi perkussionistilta, miksi uutta levyä ei synny, ja aihe veti Dolmayanin mietteliääksi.

”Se on erittäin hyvä kysymys. Ja monimutkainen. Itse olisin valmis hommiin milloin vain, mutta jotkut bändin jäsenet eivät saa kuviota järjestykseen. Ja tämä on sellainen juttu, joka ei onnistu, elleivät kaikki ole mukana”, rumpali sanoo.

”En ole varma, onnistuuko se enää koskaan. Tätä ei ole mukava sanoa, mutta pitää olla realisti. Ja mikään, mitä teemme Systemin ulkopuolella, ei pääse lähellekään Systemiä. System on parasta, mitä kukaan meistä on koskaan tehnyt. Mutta voimme siitä huolimatta tehdä muitakin juttuja.”

Mistä nyt sitten mahtaa kiikastaa, kun tuntuu, että kaikki SOAD-jäsenet ovat vuorotellen julkisuudessa kertomassa, että äänityshaluja löytyisi, mutta ”jotkut” bändin jäsenet eivät ole yhtä innokkaita. Keikkoja ainakin saadaan nähdä vastaisuudessakin, mikä kelpaa kyllä.