System of a Down -leiristä tihkuu lisää tietoa uudesta levystä – eivätkä uutiset ole kovin rohkaisevia

Serj Tankian istahti Rolling Stonen toimittajan kanssa pöytään ja kertoi muun muassa uuden System of a Down -albumin tilanteesta. Aika ajoin on kantautunut tietoja, että bändi olisi studiossa ja uutta musiikkia saattaisi olla hyvinkin valmiina, mutta aina seuraavassa hetkessä joku bändin jäsenistä onkin ampumassa alas lupaavimpia huhuja. Nyt Tankian harrastaa jälkimmäistä.

Systemin Mesmerize/Hypnotize-levykaksikosta on vierähtänyt jo pian kolmetoista vuotta, mutta jatkoa ei Tankianin mukaan ole kovin pian luvassa. Bändin jäsenet eivät ilmeisesti pääse yksimielisyyteen siitä, mihin suuntaan kappaleita pitäisi viedä.

”Olemme keskustelleet aiheesta ja soittaneet toisillemme biisejä, mutta emme ole samaa mieltä siitä, miten asiat pitäisi järjestää, jotta voisimme päästä eteenpäin”, Tankian pyörittelee.

Laulaja kuitenkin vakuuttaa, että muusikoiden erimielisyydet pysyvät musiikillisina ja muuten orkesterissa on hyvä yhteishenki.

”Kun uutta levyä ei kuulu, yleisö odottaa pahinta. Mutta totuus on, että välimme ovat paremmat – minä ainakin olen paremmissa väleissä muiden kanssa kuin koskaan. John Dolmayan on lankoni, hän on jo perhettä. Ja meillä on todella hauskaa kiertueella”, Tankian sanoo.

”Joskus kuitenkin neljällä ihmisellä voi olla erilaiset näkemykset levyn tekemisestä ja siihen liittyvästä luovasta työstä, eivätkä nämä näkemykset aina sovi yhteen. Oli se sitten onni tai onnettomuus, niin se vain menee. Kiertueiden tekeminen on kuitenkin helppoa, koska kappaleet ovat valmiina ja voit vain nauttia olostasi.”

Haastattelussa puhutaan myös muun muassa edesmenneestä Chris Cornellista ja mediakin saa osakseen kritiikkiä otsikoiden kalastelemisesta, joten klikkaa itsesi Rolling Stonesin sivuille, mikäli haluat lisäinfoa Mr. Tankianin mielenliikkeistä.