System of a Down -kitaristi kommentoi, miksi uutta levyä ei kuulu: ”Kaikki bändistä eivät ole samalla kanavalla”

24.4.2018 08:36

System of a Downin nimi vilahtelee keikkamainoksissa tasaisin väliajoin, mutta uutta musiikkia ei yhtyeeltä ole pitkään aikaan kuultu. Vuoden 2005 Hypnotize pysyy sinnikkäästi orkesterin viimeisenä levytyksenä, vaikka bändin jäsenet ovat kukin tahollaan muuten kiireisiä.

Laulaja Serj Tankian puuhaa soolouransa kimpussa, ja nyt kitaristi Daron Malakian herättelee henkiin Scars on Broadway -projektiaan. Scars on Broadway julkaisi yhden levyn vuonna 2008, mutta 2010-luvun alussa yhtye haipui hiljaiseloon. Tähän asiaa saatiin muutos eilen, kun orkesteri julkaisi Lives-singlen videoineen, ja uusi Dictators-albumi on luvassa 20. heinäkuuta. Kuuntele tuore single alempaa.

Mutta eihän tämä ole muuttanut mihinkään sitä asiaa, että yleisö kyselee edelleen uuden System-levyn perään. Rolling Stonen haastattelussa Malakian kommentoi asiaa niin, että albumista on kyllä puhuttu, mutta yhtyeen kesken on aiheesta erimielisyyksiä.

”Kaikki bändistä eivät ole tällä hetkellä samalla kanavalla. Usko minua, olen varmaan maailman suurin System of a Down -fani. Minähän nimesin koko bändin. Ja minusta olisi mahtavaa nähdä sen [levyn] tapahtuvan”, Malakian sanoo.

”Olemme kyllä kaikki ystäviä. Käymme edelleen yhdessä ulkona ja soitamme biisejä keikoilla. Nautimme siitä. Mutta albumin tekeminen on ihan eri asia kuin valmiiden kappaleiden soittaminen livenä. Se vaatii enemmän yhteishenkeä, enemmän sitoutumista kaikilta. Enkä ole ihan varma, ovatko kaikki valmiit sitoutumaan siihen juuri nyt.”

”Niin se vain on. En voi pakottaa ketään tekemään mitään, mitä he eivät halua tehdä.”

Eli katsellaan, tuleeko siitä ikinä mitään. Onhan se 13 vuotta jo aika pitkä aika albumien välille.

Lisää luettavaa