Taylor Hawkins: manageri halusi tiputtaa ainoan Foo Fightersin levylle päätyneen biisini pois – ”Jätetään oikeat sävellyshommat Dave Grohlille”

22.11.2016 22:50

Foo Fighters -rumpali on julkaissut ensimmäisen omaa nimeään kantavan soololevyn K.O.T.A., joka Taylor Hawkinsin mukaan on lyhenne sanoista King Of The Assholes. Rumpali on soittanut levylle kaikki soittimet sekä laulaa kappaleissa myös itse.

Hawkins kertoo Consequence Of Soundin haastattelussa pitävänsä itsensä jatkuvasti työn ääressä ja tekevänsä paljon musiikkia Foo Fightersin ulkopuolella pitääkseen homman itselleen tuoreena. Hawkins kuitenkin tietää paikkansa Foo Fightersissa eikä yritä väkisin tyrkyttää ideoitaan ja kappaleitaan, vaikka onkin ajatukselle sinänsä avoin.

– Olisihan se hienoa. Ehkä teen biisejä sitten kun teemme tuplalevyn. Yhdelle levylle kun mahtuu vain Daven [Grohl, kitaristilaulaja] kappaleita, joten jätetään oikeat sävellyshommat hänelle, Hawkins nauraa.

– Olen tehnyt meille yhden ainoan biisin ja senkin managerimme halusi ottaa pois levyltä! Kai sikariportaassa ajateltiin, että jos levyllä on yksi Dave Grohlin kappale vähemmän, se on yhtä kuin yksi potentiaalinen hitti vähemmän, Hawkins sanoo ja viittaa In Your Honor (2005) -levyn Cold Day In The Sun -kappaleeseen.

Hawkins sanoo, että hänen tehtävänsä bändissä onkin auttaa Dave Grohlia pääsemään kappaleidensa ytimeen. Eikä täydellisen kappaleen etsiminen lopu koskaan. Ja vaikka rumpali purkaakin suurimmat luovat tarpeensa sooloprojekteihinsa, ne ruokkivat Foo Fightersiä myös epäsuorasti.

– Olen alkanut laulaa taustoja parilla edellisellä levyllä. Siitä on tullut kokonaan uusi osa rooliani, enkä olisi koskaan uskaltanut hypätä siihen kelkkaan ilman sooloprojektejani. Molemmat ruokkivat siis toisiaan.

Lisää luettavaa