”Teemu on oikea tyyppi Megadethiin” – Dave Mustaine ylistää jälleen uutta kitaristiaan

15.2.2024 09:36

Teemu Mäntysaari taitaa olla tehnyt todella suuren vaikutuksen Dave Mustaineen. Sen jälkeen kun Mäntysaari liittyi thrash metal -jättiläisen kokoonpanoon Kiko Loureiron tilalle, Megadeth-johtaja on antanut useita ylistäviä lausuntoja uudesta bänditoveristaan. Viimeksi Mustaise puhui aiheesta brasilialaiselle A Rádio Rockille, ja sanankäänteet ovat jälleen suomalaisittain varsin mieluisia.

”Kiko suositteli Teemua, ja Teemu on poikkeuksellisen hyvä kitaristi”, Mustaine sanoo.

”Kiko oli parhaimmillaan, kun tämä kaikki tapahtui, joten olimme tietysti pettyneitä hänen päätökseensä, mutta sellaista se on. Jos Kiko olisi sanonut, ettei hän tiedä ketään sopivaa korvaajaa ja olemme omillamme, kaikki olisi ollut paljon vaikeampaa. Mutta Teemu on oikea tyyppi Megadethiin. Ja Kiko tietää, että Teemu on oikea tyyppi minulle. Hän siis teki meille suuren palveluksen. Pelkkää rakkautta hänelle, toivon hänelle kaikkea hyvää.”

Mustaine jatkaa, että Mäntysaaren mukaan tulemisen myötä Megadethin keikkasettiin on voitu ottaa useita vähemmälle huomiolle aikaisemmin jääneitä kappaleita.

”Kun hän tuli mukaan, ajattelin, että kun hänen piti kuitenkin opetella 30 biisiä, miksei hän voisi treenata saman tien pari enemmänkin. Mitä väliä sillä on, opetteletko 30 vai 33 kappaletta? Jos hänen olisi pitänyt alun perin opetella kolme ja olisin antanut hänelle 30 lisää, se olisi eri asia”, Mustaine sanoo.

”Mutta pyysin häntä siis opettelemaan joitain biisejä, mitä Dirk ja James ovat halunneet soittaa jo pitkän aikaa. Lisäämme ne nyt settiin, mikä on todella hienoa.”

Lisää luettavaa