Teflon Brothers: koko kansan bilepumppu vai monitasoinen metaperformanssi? – Tätä selvitetään syksyllä ilmestyvässä kirjassa

Teflon Bible kuuluu Johnny Knigan syksyn kirjauutuuksiin.

Johnny Kniga on julkistanut syksyn 2019 kirjauutuuksiaan ja joukosta löytyy muun muassa opus, joka varmasti kiinnostelee suomihiphopin ystäviä. Teflon Bible on 300-sivuinen kirja, joka pureutuu Teflon Brothers -kolmikon eli Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin tiehen ”Maltsun ghetosta suomiräpin messiaaksi”. Samalla käydään läpi myös yleisesti suomalaisen hiphop-kulttuurin nousua.

”Syksyllä tulee 20 vuotta mun ja Heikin ekasta räppibiisistä. Silloin tulee myös kirja meidän toilailuista toistaiseksi. Teflon-hirviön varsinainen syntymä jakaa ajanjakson kahtia: kymmeneen vuoteen vanhan testamentin legendoja ja viimeisen vuosikymmenen Teflon Brothersin messiaaniseen uuteen testamenttiin”, Pyhimys kuvailee kirjaa Instagram-julkaisussaan.

Teflon Biblen on kirjoittanut Hippo Taatila, joka on aiemmin kronikoinut muun muassa YUP:n ja koripalloilija Petteri Koposen vaiheita.

View this post on Instagram

Syksyllä tulee 20 vuotta mun ja Heikin ekasta räppibiisistä. Silloin tulee myös kirja meidän toilailuista toistaiseksi. Teflon-hirviön varsinainen syntymä jakaa ajanjakson kahtia: kymmeneen vuoteen vanhan testamentin legendoja ja viimeisen vuosikymmenen Teflon Brothersin messiaaniseen uuteen testamenttiin. Vaikka Teflonit on aina luonut oman universuminsa, ei se ole tapahtunut tyhjiössä. Siksi kattava opus käy läpi myös meidän position suhteessa 2000-luvun alun hiphop-buumiin ja sitä seuranneeseen uuteen maailmaan. Myöskin koko matkan rinnalla eläneet sooloprojektit ja muut kokoonpanot on sisällytetty tarinaan, eli otsikosta huolimatta kirja ei summaa ainoastaan Teflon Brothersin, vaan meidän kaikkien kolmen uran tähän saakka kokonaisuudessaan.

A post shared by Paradise Mikko (@socialsuicidebomber) on