Tekeekö Iron Maiden Metallicat? Bruce Dickinson paljastaa keskustelleensa Maiden-biisien esittämisestä sinfoniaorkesterin kanssa

Bruce Dickinson on keskustellut mahdollisuudesta esittää eeppinen Empire Of The Clouds ja muita Maiden-klassikoita sinfoniaorkesterin kanssa, raportoi Eonmusic. Mies kertoi alustavista suunnitelmistaan Dublinissa järjestetyllä spoken word -keikallaan.

Idea juontaa juurensa hiljattaisiin Deep Purple -kosketinsoittaja Jon Lordin Concerto For Group And Orchestra -50-vuotisjuhlallisuuksiin, joihin Dickinson osallistui Quebecissä, Kanadassa. Mies esitti konsertissa Deep Purplen When A Blind Man Cries -klassikon, Lordin pitkäaikaisen ystävän ja yhteistyökumppanin Paul Mannin kanssa.

”Juttelin kapellimestari Paul Mannin kanssa ja tuumimme alustavasti, että eikö olisi hienoa jos voisimme tehdä jotakin Maiden-kappaleisiin ja orkesteriin liittyen, mutta toki ainoastaan siihen tarkoitukseen soveltuvilla biiseillä. Empire of the Clouds on yksi sellaisista kappaleista. Ei sitä koskaan tiedä.”

Dickinsonilta kysyttiin myös, voisiko Iron Maiden esittää Empire of the Cloudsia omissa konserteissaan. Vastaus oli yksiselitteinen ei.

Dickinson kommentoi aihetta vuonna 2015 Noiseyn haastattelussa toteamalla, ettei kappale istu Maidenin liverepertuaariin. ”En usko meidän soittavan Empireä”, mies totesi tuolloin. ”Siihen tarvittaisiin viuluja, selloja ja torvia. Noita kaikkia tarvittaisiin sen kunnolliseen esittämiseen, ja se on vielä biisinäkin niin dominoiva. Iron Maidenin tavallisessa jyräävässä show’ssa se olisi aivan liian dominoiva, joten emme todellakaan ole esittämässä sitä.”

Mikäli Dickinsonin kaavailut jonain päivänä konkretisoituisivat, lopputulos saattaisi olla jotakin tämänsuuntaista: