Tekoäly valjastettiin tekemään sanoitukset Nick Caven tyyliin – Nick Cave ei todellakaan riemastunut lopputuloksesta

17.1.2023 10:59

Nyt tuli ainakin yksi asia selväksi: Nick Cave ei ole tekoälyn tekemien sanoitusten ystävä. Armoitettu lyyrikko ja kirjailija otti aiheeseen kantaa kotisivujensa Red Hand Files -osiossa, jossa laulaja vastailee kaikenlaisiin yleisön lähettämiin kysymyksiin. Eräs fani lähetti Cavelle ChatGPT-ohjelman avulla valmistuneen ”Nick Cave -henkisen” sanoituksen, ja Caven mielipide on tiivistettynä tämä: ”Hevonpaskaa.”

”Sanotaanko näin, etten jaa samaa innostuneisuutta tästä teknologiasta [kuin monet fanini]”, Cave kirjoittaa. ”Ymmärrän, että ChatGPT on vielä lapsenkengissään, mutta ehkä siinä piileekin tekoälyn kauhistuttavuus – se on ikuisesti lapsenkengissään, koska sillä on aina matkaa tehtävänä, ja se aina suuntaa eteenpäin, alati nopeammin.”

”Sitä ei voi koskaan kelata taaksepäin tai hidastaa, kun se liikkuu eteenpäin kohti utopistista tulevaisuutta, kenties, tai sitten täydellistä tuhoamme. Kuka voi sanoa, kumpaa voimme odottaa? Tämän kappaleen perusteella tilanne ei näytä hyvältä. Maailmanloppu lähetyy hyvää vauhtia. Tämä biisi haisee.”

Cave painottaa inhimillisen elementin tärkeyttä sanoituksissa – miten sanoittajan täytyy uskaltaa kohdata oma haavoittuvuutensa ja pienuutensa, jotta pystyy löytämään ne sanat, jotka resonoivat kuulijan sydämessä.

”Saattaa kuulostaa siltä, että otan tämän vähän liian henkilökohtaisesti, mutta olen laulunkirjoittaja joka paraikaa tekee kappaleita. Se on hien ja veren täyttämää hommaa, joka vaatii minulta jotain, jotta löytäisin uusia ja tuoreita ideoita. Se vaatii minulta ihmisyyttä”, Cave kirjoittaa.

”Sanon tämän kaikella rakkaudella ja kunnioituksella, mutta tämä biisi on hevonpaskaa ja groteskia pilkantekoa siitä, mitä on olla ihminen. Ja, no, en oikein pidä siitä.”

Asia harvinaisen selvä. Uutta Bad Seeds -levyä odotellaan kyllä innolla!

Lisää luettavaa