”Teoksen tekeminen oli monella tapaa itselleni poikkeuksellinen” – Kuuntele Mikko Joensuun säveltämä ja Kjell Westön sanoittama Älä käy yöhön yksin

https://open.spotify.com/track/3aQmSwBY6fSo4Eh0PdYJ3A

Kappale valmistui tilaustyönä viime kesän Bättre Folk -festivaaleille.

Alkuvuodesta 2018 rajoitettuna vinyylipainoksena julkaistava Mikko Joensuun ja Kjell Westön Älä käy yöhön yksin -kappale on ilmestynyt tänään suoratoistopalveluihin. Kappale sai kantaesityksensä viime kesän Bättre Folk -festivaaleilla osana Westön esitystä. Joensuun säveltämä ja Westön sanoittama kappale perustuu Westön vuonna 2009 ilmestyneessä Älä käy yöhön yksin -romaanissa esiintyneeseen samannimiseen kappaleeseen.

”Tämän teoksen tekeminen oli monella tapaa itselleni poikkeuksellinen. Sain Kjelliltä käytännössä valmiin sanoituksen, jota seuraten aloin säveltämään teosta. Muistaakseni en ole koskaan aiemmin lähestynyt teosta tästä kulmasta. Myöskään suomeksi en ole laulanut ikuisuuksiin”, Mikko Joensuu kuvailee.

”Sanoitus on upea ja sen tunnelma hyvin lohdullinen, ja tätä yritin parhaani mukaan musiikilla tukea.”

Westö kertoo tekstin syntyneen nopeasti ja olleen päässä jo lähes valmiina tämän herättyä varhain eräänä aamuna kesäkuun alussa.

”Kirjoitin ensimmäisen version vajaassa tunnissa. Kun sain valmiin kappaleen demon sähköpostiini ja kuuntelin sen, liikutuin syvästi, sillä niin hyvin musiikki ja teksti sointuvat yhteen”, Westö toteaa.

”Tämä on ollut sykähdyttävä projekti. Kappale, jonka kuvittelin noin kymmenen vuotta sitten erääseen romaaniin, on nyt olemassa.”