Teosto: Haloo Helsinki! vastaa viime vuoden soitetuimmasta kotimaisesta kappaleesta – Tanssilavojen ykkönen pysynyt samana jo vuodesta 2000

Kotimainen musiikki soi orkesterien esittämänä tanssilavoilla, ravintoloissa ja keikoilla useammin kuin radiossa.
9.7.2018 13:01

Teosto on julkaissut tilastonsa vuoden 2017 radio- ja tv-kanavilla, tanssilavoilla, keikoilla, ravintoloissa ja muissa tapahtumissa soineista kappaleista. Tilaisuuksien järjestäjiltä, radio- ja tv-yhtiöiltä sekä keikkailevilta artisteilta ja muusikoilta saatujen ilmoitusten perusteella viime vuoden soitetuin kotimainen kappale on Haloo Helsingin Hulluuden Highway, jota esitettiin kaikkiaan yli 12 300 kertaa radiossa, tv:ssä ja keikoilla.

Hulluuden Highwayn lisäksi kaupallisilla radiokanavilla soivat kotimaisten musiikintekijöiden kappaleista useimmin Reino Nordinin Antaudun,  Haloo Helsinki! -yhtyeen Rakas sekä Robinin ja Nelli Matulan esittämä Hula Hula. Kaikkiaan 33 prosenttia kaikesta kaupallisradioiden soittamasta musiikista oli kotimaista alkuperää. Ylen valtakunnallisten radiokanavien kotimaisuusaste oli kaupallisia radioita matalampi, 26 prosenttia.

Radiota useammin kotimainen musiikki soi orkesterien esittämänä tanssilavoilla, ravintoloissa ja keikoilla, joiden musiikista jopa 78 prosenttia oli kotimaisten säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien tekemää. Erityisen tiuhaan vuonna 2017 soi Rauli ”Badding” Somerjoen ja Arja Tiaisen ikisuosikki Paratiisi, joka on ollut tanssipaikkojen esitetyin kappale jo vuodesta 2000. Kotimaisuus on valttia muuallakin elävän musiikin saralla, sillä konserteissa esitetystä musiikista 81 prosenttia ja festivaalien musiikista peräti 77 prosenttia oli kotimaista.

Kaupallisilla radiokanavilla kaikkein soitetuimman kappaleen titteliä pitää Ed Sheeranin Shape Of You, Ylen kanavilla puolestaan Daddy Yankeen ja Luis Fonsin Despacito. Ulkomailla esitetyn suomalaismusiikin kymmenen kärkeä puolestaan dominoi Sibelius, jonka lisäksi joukkoon mahtuu ainoastaan Rasmus (In The Shadows sijalla 7.) sekä Juri ja Miska Seppä Big Game -elokuvasävellyksellään (sijalla 10.).

Lue lisää aiheesta Teoston sivuilta.

Lisää luettavaa