Teräsbetoni viimenkin Sakara Recordsille

10.6.2010 09:11

Soturiheavy-yhtye Teräsbetoni ja Mokoma-yhtyeen jäsenien luotsaama Sakara Records ovat solmineet levytyssopimuksen. Sakara Records julkaisee Teräsbetonin neljännen studioalbumin loppuvuodesta 2010. Vielä nimeämättömän albumin äänitykset alkavat loppukesästä tuottaja Hiili Hiilesmaan johdolla Hämeenlinnassa.

Soturiheavy-yhtye Teräsbetoni ja Mokoma-yhtyeen jäsenien luotsaama Sakara Records ovat solmineet levytyssopimuksen. Sakara Records julkaisee Teräsbetonin neljännen studioalbumin loppuvuodesta 2010. Vielä nimeämättömän albumin äänitykset alkavat loppukesästä tuottaja Hiili Hiilesmaan johdolla Hämeenlinnassa.

Teräsbetoni palaa pitkittyneeltä tauolta tositoimiin uusia ideoita ja intoa puhkuen. Uusia kappaleita yhtye on ehtinyt kirjoittaa jo yli parikymmentä ja Teräsbetoni-leirissä materiaalin uskotaan toimivan niin levylautasella kuin esiintymislavoillakin.

– Hengenvetotaukomme pitkittyi yhteistyökumppaneita selvitellessä, mutta lopussa seisoo vähintäänkin kiitos. Uusi diili vaikuttaa varmasti positiivisesti bändin kaikkiin tuleviin toimiin. On kunnia kuulua samaan rosteriin usean suomalaisen metallin kärkibändin kanssa, Teräsbetonin kitaristi Vili Rantanen uskoo.

Sakara Recordsin huomio kiinnittyi Teräsbetoniin jo bändin uran alkuvaiheessa.

– Olisin halunnut Teräsbetonin Sakaralle vuonna 2004 bändin ensimmäisen demon kuultuani, mutta silloin vastaperustetun yhtiömme paukut olivat kiinni Mokomassa ja Stam1nassa. Olen iloinen ja huojentunut, että pitkään kypsytelty yhteistyömme pääsee viimein alkamaan, kertoo Sakara Recordsin Tuomo Saikkonen.

Teräsbetonin laulajabasisti Jarkko Ahola kertoo puolestaan seuraavaa:

– Tosiaan, Warner Musicin kanssa meni aika pitkään aikaillessa jatkon suhteen. Lopulta tulimme molemmin puolin siihen tulokseen, että on parempi etsiä uusi yhteistyökumppani, joka uskoo musiikkiimme sataprosenttisesti. Saikkosen Tuomo diggaili meitä jo ennen ensimmäistä lättyämme, ja oli hieno huomata, että miehellä oli vielä samat fiilarit kuin yli puoli vuosikymmentä sitten. Kolme levyä ja monenmoista nähneenä olemme toki eri yhtye, mutta niin on Sakara Recordskin eri levy-yhtiö kuin silloin. Miehillä on kasvava menestyvä firma ja näkemystä metalli-musiikista sekä sen julkaisusta. Joten muutamien neuvotteluiden jälkeen eri lafkojen kanssa, tulimme siihen tulokseen että Sakara on meille oiva talli.

– Musiikkia on kirjoitettu ryppäittäin lähinnä viime vuoden puolella, koska olimme varautuneet menemään studioon jo 2009 loppuvuodesta. Asioiden muututtua saimme vielä hieman jatkoaikaa kirjoittaa uusia biisejä ja niitä onkin siunaantunut yli 20 kappaletta. Kappaleet ovat osittain maanläheisempiä ja ehkä asteen vakavampia, mutta luonnollisesti rautaisella Teräsbetoni-meiningillä ryyditettynä. Joukossa on myös kunnon kaljanjuontioodeja, ettei pääsisi totuus unohtumaan. Osansa saavat mm. myös naiset, miehet, sankarit, sisäiset demonit ja ne ikuiset epäilijät, jotka eivät koskaan tunnu oppivan, että ovat sellaisenaan meille polttoainetta.

– Odotan innolla sitä, että pääsemme toteuttamaan biisit Hiilen kanssa lopulliseen muottiinsa. Ja tietenkin sitä, että pääsemme keikoille uuden materiaalin ryydittämänä.

www.terasbetoni.com

Lisää luettavaa