The Beatles -managerin elämäkertaelokuva löysi pääosanesittäjän – ohjauksesta vastaa kohuja kaihtamaton ruotsalaissuuruus

Northcliffe Collection/ANL/Shutterstock/All Over Press

Legendaarisen The Beatles -manageri Brian Epsteinistä kertova elämäkertaelokuvaprojekti on löytänyt pääosanesittäjän. Kyseessä on Musta kuningatar -sarjasta tuttu Jacob Fortune-Lloyd. Midas Man -nimisen elokuvan kuvaukset alkavat myöhemmin tänä vuonna.

Raina perustuu Epsteinin uraan ja elämään ja sen ohjauksesta vastaa ruotsalainen monikertainen Grammy-voittaja Jonas Åkerlund, joka on ohjannut vuosien varrella lukuisia kohauttaneita musiikkivideoita sekä muun muassa Norjan black metal -skeneen sukeltaneen Lords of Chaos -elokuvan.

”On valtava etuoikeus näytellä Brian Epsteiniä – miestä, joka teki niin tärkeän ja pysyvän vaikutuksen kulttuurielämään, mutta jolla oli vaikeuksia löytää paikkaansa maailmassa, jota hän oli muovaamassa”, Fortune-Lloyd kommentoi. ”Hän oli kiehtova persoona, jolla oli lahjoja, kunnianhimoa ja rohkeutta, ja olen todella otettu mahdollisuudesta esittää häntä… Jonas on täydellinen valinta tuomaan tarina eloon, hänen työnsä on visuaalisesti tyrmistyttävää ja arkailematonta. En malta odottaa, että pääsemme työskentelemään yhdessä.”

”Brianin saappaisiin astuminen ei ole mikään helppo paikka, mutta Jacob on täydellinen esiintyjä”, Åkerlund toteaa. ”Hän on karismaattinen ja samaan aikaan synkkä, tasapainotellen emotionaalisten ääripäiden välillä, jolloin et voi olla varma oletko rakastunut häneen vai tunnetko empatiaa hänen hahmonsa sisäistä sekasortoa kohtaan. Kukaan ei voisi tuoda Briania paremmin eloon.”

Epstein toimi The Beatlesin managerina vuodesta 1962 aina kuolemaansa saakka. Epstein menehtyi 32-vuotiaana huumeiden yliannostukseen vuonna 1967. Tuon lyhyen ajanjakson aikana hänet opittiin tuntemaan The Beatlesin viidentenä jäsenenä.