The Beatlesin alkuperäisen Let It Be -elokuvan ohjaaja reagoi Ringo Starrin esittämään kritiikkiin – ”Kaikella kunnioituksella, mutta ihan sama”

Kaappaus The Beatles: Get Back -dokumentista.
Backgrid London LTD / All Ove rPress

Michael Lindsay-Hogg ei pidä elokuvaa niin negatiivisena kuin rumpali sen muistaa.

Marraskuun lopussa julkaistaan menestysohjaaja Peter Jacksonin (Taru sormusta herrasta -trilogia, Hobitti-trilogia, King Kong, Bad Taste, Braindead) dokumenttisarja The Beatles: Get Back. Kolmeosainen, yhteensä kuusi tuntia kellottava sarja on koottu vuonna 1970 ilmestynyttä Let It Be -dokumenttielokuvaa varten kuvatusta, suurelta osin ennen julkaisemattomasta materiaalista.

Let It Be -elokuvassa seurattiin, miten Beatles työsti viimeiseksi jäänyttä Let It Be -albumiaan Abbey Road -studiossa. Rumpali Ringo Starr oli taannoin Stephen Colbertin talk show’ssa vieraana puhumassa sekä Jacksonin uudesta dokumenttisarjasta että Michael Lindsay-Hoggin ohjaamasta alkuperäisestä Let It Be -elokuvasta, joka Starrin mukaan antaa studiosessioista väärän kuvan.

”Olen aina vihannut sitä, miten alkuperäinen dokumentti oli hyvin kapeakatseinen, hetken ympärille rakennettu. Siinä ei ollut yhtään iloa mukana. Toki välillämme oli jännitteitä, sitä ei voi kukaan kiistää, mutta että näyttää vain sen hetken eikä käytä yhtään siitä 56 tunnista, mitä jäi käyttämättä… No, se on mitä on. Vaikka me riitelimmekin kuten mikä tahansa perhe, rakastimme toisiamme ja se tulee esiin tässä uudessa filmissä”, Starr sanoo.

Rolling Stone -lehti haastatteli Michael Lindsay-Hoggia ja kysyi, miten tämä vastaa Ringon väitteisiin siitä, että alkuperäinen Let It Be on vailla iloa ja esittää bändin huonossa valossa. Lindsay-Hogg on eri mieltä rumpalin kanssa.

”Se on hänen mielipiteensä ja meillä kaikilla on omamme. Tai kuten kauniimpi versio menee, mielipiteet ovat kuin kyynärpäät – jokaisella on omansa”, ohjaaja toteaa.

”Pidän Ringosta ja luulen, että hän ei vain ole nähnyt elokuvaa 50 vuoteen. Jos ei ole nähnyt sitä niin pitkään aikaan, muistikuvat eivät ole kovin tarkat ja aivot sotkevat asioita. Koska kun minä katsoin sen viimeksi, ihmettelin, että mistä ihmeestä hän oikein puhuu?”

”Itse asiassa elokuvassa on paljonkin iloa, yhteyttä ja yhteistyötä, hyviä aikoja, vitsailua ja kiintymystä. Se päättyy (Apple Recordsin) katolla soitettuun konserttiin, mikä oli heidän ensimmäinen julkinen esiintyminen kolmeen vuoteen, jolloin he olivat maagisia. Ja heillä oli niin hauskaa. He tajusivat kaivanneensa sitä. Ja läpi elokuvan he ovat iloisia ja yrittävät selvittää asioita. Kun asioita selvitellään ja ajatellaan ankarasti, ei aina voi olla hymy kasvoilla.”

”Joten luulen, että kyse on siitä, ettei [Ringo] ole nähnyt elokuvaa pitkään aikaan. Jälleen kaikella kunnioituksella, mutta ihan sama, minua ei kiinnosta [hänen mielipiteensä]. Ihmisenä hän on kuitenkin uskomattoman nopeaälyinen ja hauska.”

The Beatles: Get Back -sarjan ensimmäinen osa tulee Disney+ -suoratoistopalvelussa katsottavaksi 25. marraskuuta.