The Boomtown Rats -kitaristi ja perustajajäsen Garry Roberts on kuollut

10.11.2022 12:20

Vuonna 1975 perustetun irlantilaisen rockyhtye The Boomtown Ratsin kitaristi ja perustajajäsen Garry Roberts on kuollut. Yhtye vahvisti suru-uutisen sosiaalisen median välityksellä. Roberts oli kuollessaan 72-vuotias.

Roberts perusti yhtyeen yhdessä laulaja Bob Geldofin, kitaristi Gerry Cottin, rumpali Simon Crowen ja kosketinsoittaja Johnnie Fingersin kanssa. Yhtye nautti suurinta suosiota vuosien 1977-1985 välillä ja julkaisi tuona aikana kuusi pitkäsoittoa. Bändin suurimpiin hitteihin lukeutuvat Like Clockwork, Rat Trap, I Don’t Like Mondays ja Banana Republic.

Yhtye hajosi vuonna 1986, jonka jälkeen Roberts toimi teknikkona muun muassa Simply Redille, Orchestral Manoeuvres in the Darkille sekä Flesh For Lululle. Hän oli myös vierailevana kitaristina mukana Bob Geldofin vuoden 2010 How to Compose Popular Songs That Will Sell -sooloalbumilla. Boomtown Rats aktivoitui uudelleen 2013 ilman Fingersiä ja Cottia. Vuonna 2020 yhtye julkaisi toistaiseksi viimeisimmän levynsä Citizens of Boomtown.

Boomtown Ratsin oli tarkoitus konsertoida Helsinkin Kulttuuritalolla syksyllä 2020, mutta konserttia jouduttiin koronatilanteen vuoksi siirtämään kahdesti eteenpäin. Bändin Helsingin-keikan on näillä näkymin tarkoitus toteutua 10.3.2023. Yhtye ei ole vielä tiedottanut mahdollisista muutoksista kiertueaikatauluunsa.

Lisää luettavaa