The Darkness -keulahahmo pitää rockin nykytilaa surullisena – ”Mitään uutta ei ole tapahtunut pitkään aikaan”

https://www.youtube.com/watch?v=AL0dkGG_p7U

Justin Hawkins sanoo Darknessin haastavan muut yhtyeet tekemään rockista taas mielenkiintoista.

Brittiläinen The Darkness -rockryhmä julkaisi lokakuun alussa viimeisimmän Easter Is Cancelled -pitkäsoittonsa. Levyltä löytyy muun muassa singlenäkin julkaistu kappale Rock And Roll Deserves To Die, mikä kuulostaa erikoiselta lausunnolta tullessaan rokkibändin suusta. Yhtyeen nokkamies Justin Hawkins avasi hieman kappaleen taustoja Billboard-lehden haastattelussa ja kertoi olevansa huolestunut rockmusiikin tilaan nykypäivänä.

”Katselimme jonkun uuden rokkibändin videota ja se oli niin kaavamaista. Siinä ei ollut mitään omaperäistä tai rajoja haastavaa, joten sitä oli melko ärsyttävä katsella. Veljeni (bändin kitaristi Dan Hawkins) katsoi sitä ja tuumasi, että rock ’n’ roll ansaitsee kuolla”, Hawkins nauraa.

”Kun olin nuori, rock oli vitun mahtavaa. Se oli kaikkein jännittävin ja haastavin genre – siinä oli androgyynisyyttä, kaksimielisiä sanoituksia, tunteita, meikkiä. Siinä tapahtui paljon kaikenlaista ja se oli hyvin jännittävää. Mitään uutta ei ole tapahtunut pitkään aikaan tässä rakastamassani genressä ja se saa minut surulliseksi ja vihaiseksi.”

Hawkins myös lisää, ettei lämpene Greta Van Fleetin kaltaisille suitsutetuille retrobändeille, jotka kuulostavat liikaa esikuviltaan.

”Näitä bändejä tulee ja ne kuulostavat hyviltä, koska tekevät sitä, minkä parissa me kasvoimme ja mitä rakastamme. On kuitenkin vaikea innostua sellaisesta, koska se on vain nostalgiaa ja keinotekoista charmia, jonka alla ei ole mitään, mikä osuisi suoraan sydämeen. Ainakaan sillä tavalla kuin haluaisit ja miten se joskus upposi”, Hawkins toteaa.

”Niinpä haluamme viestittää, että haaste on heitetty. Suurin ironiahan tässä on se, että haasteen heittävä bändi on The Darkness!”