The Detroit Cobras -laulaja Rachel Nagy on kuollut – ”kaikkien aikojen parhaan coverbändin” keulakuva on poissa

Nagy kuvassa vasemmalla.
Doug Coombe

The Detroit Cobras -yhtyeen laulaja Rachel Nagy on kuollut. Suru-uutinen kerrottiin yleisölle yhtyeen sosiaalisen median kanavissa, ja myös bändin tuotantoa julkaissut Third Man Records kertoi asiasta omilla tileillään. Nagyn ikää tai kuolinsyytä ei ole mainittu, joidenkin lähteiden mukaan hän olisi ollut 37-vuotias.

”Raskain sydämin joudumme kertomaan, että rakas ystävämme ja yhtyetoverimme Rachel Lee Nagy on poistunut keskuudestamme. Sanoinkuvaamattoman murheellisina muistelemme hänen lyhyeksi jäänyttä elämäänsä ja miten hän inspiroi kaikkia, jotka tunsivat hänet”, kitaristi Greg Cartwright kirjoittaa. Lue koko alkuperäinen viesti alempaa.

Vuonna 1994 perustettu Detroit Cobras kohosi maineeseen räväkillä versioillaan 1960-luvun hiteistä. Yhtye esitti biisejä karheaan garagerock-muottiin puettuna, ja bändi oli oleellinen osa samaa vuosituhannen vaihteen Detroit-skeneä, johon kuuluivat myös muun muassa The White Stripes ja The Von Bondies. Classic Rock -lehti innostui aikanaan tituleeraamaan yhtyettä jopa ”kaikkien aikojen parhaaksi coverbändiksi”. Detroit Cobrasin viimeinen studiolevy Tied & True julkaistiin vuonna 2007.