The Doors -kitaristi muistelee vaikeaa kolmatta levyä ja Jim Morrisonin ongelmia – ”Se oli rankkaa aikaa”

Waiting For The Sun täytti kesällä 50 vuotta.
10.9.2018 10:53

The Doors -yhtyeen kolmas studioalbumi Waiting For The Sun julkaistiin kesällä 1968. Vaikka levystä tuli yhtyeen ensimmäinen ja lopulta ainoa Billboard-levylistan ykköseksi kivunnut albumi ja Hello, I Love You valloitti singlelistan, oli se tyyppiesimerkki ”vaikeasta kolmannesta albumista”, muistelee kitaristi Robby Krieger Billboard-lehden tuoreessa haastattelussa.

”Meillä oli biisejä kahden levyn edestä ennen kuin menimme tekemään ensimmäistä albumiamme, mutta kolmanteen mennessä biisit tavallaan loppuvat kesken. Levylle tuli lopulta paljon enemmän minun sävellyksiäni ja osa biiseistä tehtiin vasta studiossa, kuten Five To One”, Krieger muistelee.

Asiaa ei myöskään helpottanut, että niihin aikoihin nokkamies Jim Morrisonin alkoholinkulutus kasvoi ja kasvoi. Kriegerin mukaan Morrison alkoi myös napsia rauhoittavia muiden jäsenten keskittyessä LSD:hen ja meditointiin.

”Meillä oli rahaa ja sitä kautta pystyimme viettämään enemmän aikaa studiossa. Ei tarvinnut tehdä levyä enää 10 päivässä, kuten teimme esikoisemme. Jimille tuli tylsää, koska saatoimme viettää kuusi tuntia pelkän virvelirumpusoundin hakemiseen ja laulut äänitetään aina viimeiseksi. Hän joutui vain istuskelemaan päivät pitkät ja päätyi lopulta baariin, minkä jälkeen hänestä ei ollut enää mihinkään.”

”Se oli rankkaa aikaa. [Tuottaja] Paul Rothchild oli raivoissaan ja ajoi ihmiset ulos studiosta pari kertaa. Se oli ihan hullua.”

Lisää luettavaa