The Jackson 5:n Jermaine Jacksonia vastaan on nostettu syyte seksuaalisesta väkivallasta

Syytteen mukaan teko tapahtui 1980-luvun lopulla.
2.1.2024 11:53

Laulaja Jermaine Jacksonia, 69, vastaan on nostetty syyte seksuaalisesta väkivallasta, uutisoi Pitchfork. Väitetty teko tapahtui vuonna 1988, mutta syyte on nostettu nyt syytteen nostamisen aikarajoituksen väliaikaisesti poistavan lakisäädöksen nojalla.

Syytteen nostanut Rita Barrett kertoo tutustuneensa Jermaine Jacksoniin vuosia ennen tapahtumaa yhteisen tuttavan, Motown Recordsin perustajan Berry Gordyn kautta. Barrettin mukaan Jermaine Jackson oli keväällä saapunut ilmoittamatta naisen asunnolla, tunkeutunut väkisin sisälle ja raiskannut hänet. Barrett sanoo kertoneensa tapauksesta seuraavana päivänä Gordylle, joka oli luvannut auttaa Barrettia ja ilmoittaa Jacksonin teosta viranomaisille. Syytteessä sanotaan Gordyn kuitenkin salanneen ja peitelleen tapahtuneen suojellakseen työsuhdettaan Jacksoniin.

Barrettin asianajaja sanoo New York Timesille asiakkaansa haluavan ennen kaikkea tuoda julki syvät traumat aiheuttaneen rikoksen, johon Jackson on syyllistynyt. Gordy ja Jackson eivät ole kommentoineet syytettä medialla, mutta Jacksonia edustavan Artists Management Agencyn toimitusjohtaja Michael Pellegrino kertoi New York Timesille katkaisseensa vuonna 2014 alkaneen yhteistyön laulajan kanssa syytteen vuoksi.

Jermaine Jackson on Jacksonin sisaruksista neljänneksi vanhin ja kuului The Jackson 5 -yhtyeen perustajajäseniin yhdessä Jackie ja Tito Jacksonin kanssa. Jermaine toimi aluksi yhtyeen basistina ja liidilaulajana, mutta paikan ykköslaulajana otti myöhemmin pikkuveli Michael Jackson. Jermaine Jackson aloitti soolouransa vuonna 1972 ja erosi The Jacksons -nimeen vaihtaneesta yhtyeestä 1975. Jermaine palasi yhtyeen riveihin 1983, mutta vuonna 1989 The Jacksons laitettiin telakalle. Jermaine, Jackie, Tito ja Marlon aktivoivat yhtyeen uudelleen 2012, mutta Jermaine lopetti jälleen 2020.

Jermaine Jackson nimettiin mukaan Rock ’n’ Roll Hall of Fameen vuonna 1997 osana The Jackson 5 -yhtyettä.

Jermaine Jacksonin poika Jaafar Jackson esittää Michael Jacksonia työn alla olevassa Michael Jacksonin elämäkertaelokuvassa. Jacksonin perikunnan siunauksella työstettävän elokuvan ohjaa Antoine Fuqua (Training DayThe Replacement KillersTears of the Sun).

Lisää luettavaa