The Pointer Sistersin perustajajäsen Bonnie Pointer, 69, on kuollut

Bonnie Pointer vuonna 1980.
AOP

Suru-uutisen vahvisti sisar Anita.

1970- ja 80-luvulla suurta suosiota nauttineen The Pointer Sisters -yhtyeen perustajajäseniin kuulunut Bonnie Pointer menehtyi 8. kesäkuuta 69-vuotiaana. Kuolinsyytä ei ole vahvistettu. Suru-uutisen välitti Bonnien sisko Anita.

The Pointer Sisters sai alkunsa, kun siskokset Bonnie ja June Pointer alkoivat kiertää klubeja duona vuonna 1969. Vuotta myöhemmin Anita liittyi mukaan ja kolmikko muodosti Pointer Sistersin ensimmäisen kokoonpanon. Vuonna 1972 trio kasvoi kvartetiksi Ruth-siskon liityttyä mukaan.

Yhtye aloitti 40 vuotta kestäneen uran taustalaulajina esiintyen muun muassa Grace Slickin ja Sylvester Jamesin kanssa, kunnes sisarkatras solmi oman levytyssopimuksen. Debyyttialbumi The Pointer Sisters julkaistiin vuonna 1973 ja poiki hittisinglet Yes We Can Can ja Wang Dang Doodle. Yhtye nappasi ensimmäisen Grammy-palkintonsa vuonna 1975 Bonnien ja Anitan säveltämällä Fairytale-kappaleella.

Bonnie lähti Pointer Sistersin riveistä vuonna 1977 ja keskittyi lyhyeksi soolouraansa. Hänen soolodebyyttinsä ilmestyi vuonna 1978 ja sisälsi muun muassa hitiksi nousseen Heaven Must Have Sent You -kappaleen.

Pointer Sisters puolestaan jatkoi triona ja nautti 80-luvulla suurinta suosiotaan. Yhtye julkaisi menestyksekkäitä levyjä ja singlejä, joista tunnetuimmiksi nousivat muun muassa I’m So Excited, Jump (For My Love), Neutron Dance ja Automatic. Sisarukset olivat myös mukana We Are The World -hyväntekeväisyystempauksessa monien muiden suurtähtien kuten Michael Jacksonin, Tina Turnerin ja Bob Dylanin kanssa.

”Bonnie oli paras ystäväni ja puhuimme joka päivä. Emme riidelleet koskaan. Kaipaan häntä jo nyt, mutta tiedän, että joku päivä näemme vielä. The Pointer Sistersia ei olisi olemassa ilman Bonnieta”, Anita kirjoitti tiedotteessaan.