The Specials -laulaja Terry Hall, 63, on kuollut

Hall menehtyi lyhyen sairauden päätteeksi, yhtyetoverit vahvistavat.
20.12.2022 13:03

Brittiläisen 2 tone -pioneeri The Specialsin laulaja ja keulahahmo Terry Hall on kuollut, uutisoi The Guardian. 63-vuotias Hall menehtyi sunnuntaina 18. joulukuuta lyhyen sairauden päätteeksi. Suru-uutisen ovat vahvistaneet tämän yhtyetoverit.

”Terry oli mahtava puoliso ja isä sekä yksi kilteimmistä, hauskimmista ja aidoimmista sieluista. Hänen musiikkinsa ja esiintymisensä kiteyttivät elämän perusolemuksen – ilon, tuskan, huumorin, oikeudenmukaisuuden ja ennen kaikkea rakkauden. Kaikki hänet tunteneet tulevat syvästi kaipaamaan häntä ja hän jättää jälkeensä uskomattoman musiikin ja ihmisyyden lahjan”, The Specials -yhtyeen some-kanavissa kerrotaan.

Hall päätyi musiikkipiireihin 1970-luvun lopulla liityttyään coventryläiseen punkbändi Squadiin. Myöhemmin hän korvasi hiljattain perustetun Automatics-yhtyeen alkuperäislaulaja Tim Stricklandin ja bändi vaihtoi nimensä ensin Coventry Automaticsiin ja myöhemmin The Specialsiin. Bändi sai nostetta Joe Strummerin pyydettyä heitä The Clashin lämmittelijäksi sekä radiolegenda John Peelin soitettua yhtyeen musiikkia BBC:n Radio 1:llä. Yhtye julkaisi vuonna 1979 omaa nimeään kantaneen debyyttialbuminsa, jota pidetään brittiläisen 2 tone -tyylin merkkipaaluna.

Vuonna 1981 Hall yhdessä bänditoveriensa Lynval Goldingin ja Neville Staplen kanssa erosivat Specialsista ja perustivat Fun Boy Three -yhtyeen. Vuonna 1984 Hall perusti vuorostaan Colourfield-yhtyeen ja vuonna 1992 Vegas-duon yhdessä Eurythmicsin Dave Stewartin kanssa. Vuonna 1994 ilmestyi puolestaan Hallin ensimmäinen sooloalbumi Home.

Specials aktivoitui vuosina 1993-1998, mutta ilman Hallia. Pixiesin reunionin innoittamana Hall kokosi Specialsin rivit uudelleen vuonna 2008. Yhtye teki 30-vuotiskiertueen sekä esiintyi vuoden 2012 olympialaisten päätöskonsertissa Lontoossa. Yhtye julkaisi Encore-pitkäsoiton 2019 ja viime vuonna näki päivänvalon Protest Songs 1924–2012 -albumi.

Lisää luettavaa