The Who -keulakuva kommentoi Rolling Stonesia vähemmän mairittelevaan sävyyn – ”Keskinkertainen pubibändi”

13.11.2021 19:48

The Who -keulakuva Roger Daltrey laukoi melkoista kuittia The Rolling Stonesin suuntaan hiljattaisessa haastattelussaan.

”Mick Jagger, sitä täytyy nostaa miehelle hattua. Hän on rock’n’roll -esiintyjien numero yksi”, Daltrey sanoo Coda Collectionille ja päättää naureskellen: ”Mutta bändinä, jos olisit pubin ulkopuolella ja kuulisit musiikkia sen ulkopuolelle tuumaisit, että ’Siinäpä on keskinkertainen pubibändi!'”

Toisaalla haastattelussa Daltrey sanoo tuntevansa tietynlaista kateutta ex-Led Zeppelin -solisti Robert Plantia kohtaan.

”Vedin kaikkien bändien laulajista lyhyimmän korren”, mies tokaisee. ”Ei sooloja! The Whon kappaleet ovat pelkkää lyriikkaa. Robert Plant — Percy, kuten me häntä kutsumme — hän on erittäin hyvä ystäväni, ja me vitsailemme aiheesta. Hän sanoi, että olisit saattanut mennä lukemaan kirjaa kun [Jimmy] Page tai [John] Bonham aloittivat soolonsa. Ja minä sitten tuumimaan, että millaista tuollaiseen bändiin kuuluminen olisi voinut olla!”

Daltrey myöntää juttutuokion aikana olevansa myös ”internetin vihaaja”.

”En koskaan ajatellut siitä seuraavan mitään hyvää, enkä edelleenkään ole sitä mieltä, että siitä on seurannut mitään hyvää”, Daltrey toteaa. ”Mikäli emme ole varovaisia, se todennäköisesti merkitsee sivilisaatiomme loppua.”

Lisää luettavaa