Therapy? juhlii 30-vuotista taivaltaan uudelleenäänittämällä vanhoja hittejään

Sami Lommi

Cd-version kylkiäisinä tulee myös nippu ennen julkaisemattomia livetaltiointeja.

Vaihtoehtorock/-metalliyhtye Therapy?, joka perustettiin Pohjois-Irlannissa vuonna 1989, juhlistaa 30-vuotista taivaltaan julkaisemalla uuden Greatest Hits (The Abbey Road Sessions) -levyn, jolle se on äänittänyt uudelleen 12 uransa suurinta hittiä maineikkaassa Abbey Road -studiossa.

”Ei ole helppoa kiteyttää, mikä tekee meistä sen, mitä me olemme. Jokainen, joka tuntee bändin 30-vuotista historiaa ja lukuisia julkaisujamme, tietää, että meillä on erittäin laaja maku eikä meitä ole helppo lokeroida. Täydellisesti meitä edustavan kokoelman tekeminen olisi painajaismaista ja siitä tulisi todennäköisesti isompi box set. Lopulta päädyimmekin tähän ratkaisuun ja sen sijaan, että nappaisimme vain kappaleet aiemmilta julkaisuiltamme, päätimme julkaista jotain ajankohtaisempaa. Niinpä menimme Abbey Roadille vanhan tutun tuottajamme Chris Sheldonin kanssa ja äänitimme 12 suosituinta Ison-Britannia top 40 singleämme”, yhtye avaa tiedotteessaan.

”Olemme ylpeitä näistä kappaleista ja innossamme siitä, miten tuoreilta ne kuulostavat yhä tänäkin päivänä. Toivon mukaan nämä kappaleet lohduttavat niitä, joille ne ovat jo tuttuja, saavat vuosien varrella etääntyneet takaisin musiikkimme pariin ja näyttävät nuorille, uusille kuuntelijoille, miten joukko hylkiöitä käyttää kaaosta ja melodiaa selvitäkseen elämästä ja sen haasteista.”

Greatest Hits ilmestyy 6. maaliskuuta ja se tulee saataville useissa formaateissa kuten digitaalisena, vinyylinä rajoitettuina painoksina sekä cd:nä. Cd-version kylkiäisinä tulee lisäksi 15 raitaa käsittävä ”viralliset bootlegit” -livekokoelma, johon on kerätty ennen julkaisemattomia livetaltiointeja.

Therapy? aikoo myös keikkailla paljon pitkää uraansa juhlistaen ja yhtye saapuukin kesällä myös Suomeen. Yhtye nähdään 12. kesäkuuta Kuopion Rockin the Cityssä sekä 13. kesäkuuta Vaasan Rockperry Reload -festareilla.

Alla tulevan kokoelman kansikuva sekä kappalelista:

1. Teethgrinder
2. Screamager
3. Opal Mantra
4. Turn
5. Nowhere
6. Trigger inside
7. Die Laughing (feat. James Dean Bradfield)
8. Stories
9. Loose
10. Diane
11. Church of Noise
12. Lonely, Cryin’ Only