Thunderstone palasi hengissä Euroopasta

17.11.2007 16:50

Helsinkiläinen metalliporukka Thunderstone kiersi Eurooppaa lokakuusta lähes marraskuun puoleenväliin. Orkesterin kitaroiva johtomies Nino Laurenne muistelee rundia hyvillä mielin.

– Kyllähän tuosta kierroksesta jäi ihan mahtava fiilis! Porukkaa ilmestyi keikoille vaihtelevasti, mutta tulipahan sentään nähtyä kerrankin, kuinka paljon niitä faneja sieltä Euroopasta oikein löytyy. Kun kerran oltiin omalla kiertueella, ja vieläpä sellaisella, jota oli promottukin kohtuullisesti. Esimerkiksi Tsekissä oli mahtavaa käydä ensimmäistä kertaa ja siellä oli melkein kyllä kovin meininkikin. Kiertueesta teki ainutlaatuisen myös sekin, että toinen bändi, ruotsalainen Nocturnal Rites, oli ehdottomasti mukavinta porukkaa kenen kanssa olemme jakaneet bussin.

Thunderstonen kiertue oli sikälikin erikoinen, että orkesterin lauluosuuksista vastasi mm. Tarotissa musisoiva Tuple Salmela ja koskettimien takana huhki Jukka Karinen. Ennen kiertuettahan orkesteristahan poistuivat yhtyeen aikaisemmat jäsenet Pasi Rantanen ja Kari Tornack.

– Tuple hoiteli homman kotiin aivan loistavasti. Miehellä oli kaksi kuukautta aikaa ottaa haltuun tunnin setti eikä se varmasti ole helpoin homma astua Pasin saappaisiin, mutta ääni kesti hienosti vaikka viidentoista keikan putkessa olikin vain yksi day-off. Strepsillit maistui ja teetä meni monta litraa… Ja tietysti Fisua!

– Jukka Karinen on taas mielipuoli! Mies on aivan kuin Jens Johansson, tosin ilman vimmattua paikkojen hajottamispakkoa. Myös Jukan huumorintaju oli omaa luokkaansa. Esimerkkinä mainittakoon, että mies nousi ennen encorea lavalle yksin, ja alkoi kertoa englanniksi kuinka lasersäde toimii. Siinä oli saksalaisyleisö, jolle hevimetalli EI ole huumorin asia, aika kummissaan kun hippi selittää pokka naamalla teknistä faktaa esimerkiksi siitä, kuinka protonit kimpoilee peileistä edestakaisin.

– Milanossa paikalliset stagehandit taas pudottivat Jukan kolmekymmentä kiloa painavan Kurzweilin lattialle ja koko laite hajosi. Seuraavana päivänä mentiin musiikkiliikkeeseen Saksassa ja saatiin uusi peli alle. Viimeiset soundien hiomiset saatiin kuntoon viisi minuuttia ennen keikkaa ja sitten lavalle. Pari vetoa meni vähän säätäessä, mutta sitten alkoi asettumaan ja loppu olikin pelkkää juhlaa… Niin no, mitä nyt pieni silmätulehdus vaivasi pari päivää.

Entä sitten Thunderstonen jatko… Mitkä ovat suunnitelmanne esimerkiksi kokoonpanon suhteen?

– Mitään lopullisia päätöksiä ei ole tehty. Tehdään nyt ensin loppuvuoden keikat Sonata Arctican kanssa ja katsotaan sitten jatkoa. "Lainakundit" tietävät tilanteen ja suhtautuvat tähän hetkeen kuin ammattilaiset. Niin ja tarkennuksena vielä; Tuple ja Jukka vetävät siis Oulussa ja Mikkelissä. Helsingin ja Tampereen keikat puolestaan hoidetaan alkuperäisellä kokoonpanolla Pasin ja Karin kanssa. Näitä keikkoja voi siis pitää ikään kuin vanhan kokoonpanon jäähyväisvetoina.

www.thunderstone.org

Lisää luettavaa