Tiedätkö, kuka sinun lempimusiikkisi takana oikeasti on? – Musiikkitiedot-kampanja nostaa luovan työn tekijät esille

Musiikkitiedot selvittää, kuka sinun lempikappaleesi on säveltänyt, sanoittanut, sovittanut, soittanut ja kustantanut.
3.2.2020 14:31

Luovaa työtä tekeviä on paljon ja töitä tehdään päivittäin paljon, jotta saisimme nauttia upeasta musiikista. Moni kuuntelija ei kuitenkaan välttämättä tiedä, keitä sen oman lempikappaleen taustalla itse asiassa on, sillä varsinkin monet verkkopalvelut jättävät tarkat tekijätiedot mainitsematta – siitäkin huolimatta, että tekijöillä on isyysoikeus eli oikeus tulla mainituksi kappaleen käyttämisen yhteydessä hyvän tavan mukaisesti. Vuonna 2017 teetetyn tutkimuksen mukaan syyt tähän ovat ennen kaikkea teknisiä, mutta myös inhimillisiä.

Uusi Musiikkitiedot-projekti auttaa nyt osaltaan nostamaan luovan työn tekijöitä esille ansaitsemallaan tavalla ja selvittää kuulijoiden puolesta, kuka tai ketkä sen oman lempikappaleesi on oikeasti tehnyt – siis säveltänyt, sanoittanut, sovittanut, soittanut ja kustantanut.

Palvelu toimii simppelisti. Voit joko jakaa lempikappaleesi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #musiikkitiedot niin Musiikkitiedot kaivaa tekijätiedon puolestasi ja vastaa sinulle. Voit myös lähettää suoraan sähköpostia palveluun – vastaus lähetetään joko sinulle suoraan tai julkaistaan palvelun sivuilla. Näppärää!

Musiikkitiedot on toteutettu yhteistyössä Gramexin, Muusikkojen Liiton, Suomen Musiikintekijöiden, Suomen Musiikkikustantajien, Suomen Säveltäjien ja Teoston kanssa. Kampanja on toteutettu opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana.

Lisää luettavaa