Tiedätkö, mitä Opethin Mikael Åkerfeldt tekee kaikille palkinnoille, mitä kriitikot antavat hänen yhtyeelleen?

Åkerfeldt kertoi haastattelussa suunnitelmistaan seuraavan Opeth-levyn varalle.

Mikael Åkerfeldt vieraili Eonmusicin jututettavana ja kertoi muun muassa Opethin seuraavasta levystä – sekä siitä, mihin kaikki Opethille myönnetyt palkinnot menevät.

Haastattelu tehtiin Opethille Lontoon Progressive Music Awards -gaalassa annetun International Band of the Year -palkinnon tiimoilta. Kun haastattelija kysyi, aikooko Åkerfeldt pitää pystin itse vai saavatko muutkin yhtyeen jäsenet sen välillä kotiinsa, Opeth-pomo totesi palkinnon pysyvän tiukasti hänellä.

”Kyllä minä se on otan. Se menee vessaani, kuten kaikki muutkin saamani palkinnot”, Åkerfeldt sanoi.

No niin. Opethin viimeisimmästä albumista on joka tapauksessa kulunut vuosi, ja Åkerfeldt suunnittelee jo täyttä häkää uutta levyä. Viimevuotinen Sorceress on jo painettu mielestä syrjään uusien ajatusten tieltä.

”Minulle Sorceress on jo vanha juttu. Se on kiva levy, mutta se on jo kaukana menneisyydessä. En viivy sen äärellä pitempään”, Åkerfeldt kertoi haastattelussa.

”Toivoakseni teemme seuraavaksi jotain aivan erilaista. Toivottavasti jotain kieroa. Ei välttämättä ’hienoa’, mutta ainakin kieroa.”

Åkerfeldt sanoi myös, että hän haluaa tehdä jotain, joka ”ei sovi kaikille”. Mielenkiintoinen lausunto sinänsä, kun ottaa huomioon, että bändin progerock-vaiheen levyt ovat saaneet vanhojen fanien keskuudessa ristiriitaisen vastaanoton.

Uutta albumia voi Åkerfeldtin mukaan odottaa muutaman vuoden sisään.

”Se tulee ehkä vuoden 2019 keskivaiheilla tai lopussa. Haluan pitää vähän taukoa, koska olemme tehneet töitä nyt pitkän aikaa. Haluan nyt pysytellä poissa, olla vain lasteni kanssa”, Åkerfeldt sanoo.