Tiedot Popedan lopettamisesta olivat ennenaikaisia – näyttää kuitenkin siltä, ettei edes Popeda ole ikuinen

Kuvastoa Popedan 40-vuotisjuhlakeikalta vuodelta 2017.
Juha Metso / All Over Press

Suomen musiikkikentällä kävi marraskuun lopussa kohahdus, kun Pate Mustajärven Kalevalle antama haastattelu alkoi levitä sosiaalisessa mediassa. Haastattelusta sai käsityksen, että Popeda oli tarkoitus lopettaa vuonna 2021, mutta koronavirus vesitti kaikenlaiset kiertuesuunnitelmat, mitä oli ensin tarkoitus tehdä.

Popedako loppuu? Ei kai nyt sentään! Eikö mihinkään voi enää luottaa? Kaikki meni?

No, ei nyt aivan näin. Popedan jäsenet ovat kommentoineet tilannetta myöhemmin Louhi Medialle ja Ilta-Sanomille, ja näiden juttujen perusteella yhtye jatkaa – ainakin vuosi kerrallaan.

“Juttu lähti Patelta vähän käsistä. Popeda jatkaa normaalisti”, Costello Hautamäki kommentoi Louhi Medialle tapausta. Pate puolestaan kuvailee tilannetta Ilta-Sanomille vähän tummasävyisemmin: ”Popedan tulevaisuus näyttää tällä hetkellä vähän samalta kuin koko ihmiskunnan tulevaisuus. Ikinä ei voi tietää, mitä huomenna tapahtuu”, laulaja sanoo.

Eli ei tarvitse sentään ihan heti varustautua surujuhlien viettämiseen, mutta aika näyttää, miten kauan 64-vuotias Ikurin turpiini aikoo rosvokoplansa kanssa esiintymislavoja kiertää. No, kunhan niille lavoille edes pääsisi Koronan jälkeen kunnolla keikkailemaan ensin.