Tiesitkö, että Stranger Things -tähdellä on myös musiikkitaustaa? – Julkaisi juuri tummanpuhuvan americana-singlen

Jamie Bower esittää Stranger Things -sarjassa Henry Creeliä.
John Salangsang / Shutterstock / All Over Press

Jamie Bower toimi aikanaan myös Counterfeit-nimisen yhtyeen nokkamiehenä.

Tiesitkö, että Netflixin Stranger Things -menestyssarjan viimeisimmällä kaudella Henry Creeliä esittänyt Jamie Bower on ansioitunut myös musiikin saralla? Hänet nähtiin ensimmäisen kerran valkokankaalla Tim Burtonin ohjaamassa ja Johnny Deppin tähdittämässä Sweeney Todd -musikaalielokuvassa ja hänellä on kokemusta musikaaleista myös teatterilavoilla. Lisäksi hän lauloi lontoolaisessa punkbändi Counterfeitissä, joka oli aktiivisena vuosina 2015-2020 ja julkaisi sinä aikana Together We Are Stronger -pitkäsoiton (2017) ja muutaman ep-levyn.

Bändin lopetettua toimintansa Bower on jatkanut musiikkiuraansa soolona ja hänen viimeisin singlensä I Am julkaistiin viime perjantaina (12.8.) musiikkivideon kera. Kappale on tyyliltään tummanpuhuvaa americanaa, jossa on häivähdys Johnny Cashia ja Nick Cavea. Eikä se muuten ole yhtään hassumpi kappale – kuuntele ja totea vaikka itse tuosta alta.

Musiikki on ollut Bowerille suureksi avuksi myös näyttelijänhommissa: hän kertoi hiljattain Kyle Meredith With… -podcastin haastattelussa esimerkiksi valmistautuneensa Stranger Things -rooliinsa kuuntelemalla paljon raskasta äärimetallia.

”Kuuntelin esimerkiksi Sunn O))):ta, Carpathian Forestia, Darkthronea, Mayhemiä. Paljon black metal -kamaa, johon tartuin kiinni ja ajattelin, että vau, tämä on mahtavaa! Jokin siinä tavassa, jolla sitä musiikkia tehdään ja koko heidän uskomussysteemissä on jotain, joka vetoaa minuun syvästi”, Bower totesi.

Bower ei suinkaan ole ainoa Stranger Things -näyttelijä, joka on aktiivinen myös musiikin saralla. Esimerkiksi Finn Wolfhard (Mike Wheeler) soittaa kitaraa The Aubreys -yhtyeessä, Joe Keery (Steve Harrington) soitti ennen Post Animal -yhtyeessä ja keikkailee nykyään sooloartistina Djo-nimellä ja folkmusiikkia esittävä Maya Hawke (Robin Buckley) julkasee syyskuussa jo toisen pitkäsoittonsa.