Tiesitkö? Megadeth-muusikot perustivat kerran Metallica-coverbändin – tältä se kuulosti

23.8.2023 12:24

Nytpä muistuttaa Metal Hammer aika mielenkiintoisista asioista. Megadethin ja Metallican välit ovat tunnetusti olleet vuosikymmenten mittaan aika tulehtuneet, mutta sepä ei ole estänyt paria Megadethissä vaikuttanutta muusikkoa perustamasta vanhalle kilpakumppanille omistettua coverbändiä. Mitähän mahtaa Dave Mustaine olla tuumannut tästä?

Asialla olivat Megadethin kulta-aikojen rumpali Nick Menza sekä yhtyeen nykyinen basisti James LoMenzo, joiden seuraan liittyi vielä myöhemmin 1980-luvulla Megadethin vakituisena kitaristina toiminut Chris Poland. Menza ja LoMenzo ehtivät äänittää omat tulkintansa Kill ’Em All -albumin Motorbreathista sekä Ride the Lightningin ikivihreästä Creeping Deathistä, ja Polandin kanssa vedettiin nauhalle vielä uusi versio Megadethin Peace Sells… But Who’s Buying -albumin Wake Up Deadistä. Kuuntele nämä kaikki alempaa.

Kokoonpano ei tietenkään jäänyt pitkäikäiseksi. Menzan, Polandin, LoMenzon sekä kroatialaislaulaja Davor Garasicin oli jossain vaiheessa määrä esittää Megadethin ja Metallican tuotantoa keikoilla, mutta kiertueesta ei loppujen lopuksi tullut mitään. Viimeinen piste suunnitelmille tuli, kun Menza menehtyi toukokuussa 2016. Tässä kuitenkin vähän osviittaa siitä, mitä olisi voinut olla tarjolla:Lisää luettavaa