Tiesitkö? Tool-laulaja, Anthrax-kitaristi ja koomikko Brian Posehn muodostivat kerran superbändi Titannican – Äänittivät biisin elokuvaa varten

Vasemmalta oikealle: Maynard James Keenan, Brian Posehn, Scott Ian.
MJK: Engelke / Ullstein Bild / AOP, BP: MediaPunch /Shutterstock / AOP, SI: Paul A Hebert / Shutterstock / AOP

Vahvistamattomien tietojen mukaan kappaleella soittaisi myös Armored Saintin Joey Vera.

Oletko koskaan kuullut Titannica-nimisestä yhtyeestä, amerikkalaiskoomikko Brian Posehnin hengentuotoksesta? Mikäli et, tässä hieman taustaa.

Posehn oli mukana vuosina 1995-1998 pyörineessä sketsiohjelmassa Mr. Show, jota isännöivät muun muassa Breaking Bad– ja Better Call Saul -sarjojen Saul Goodmanina tunnettu Bob Odenkirk sekä muun muassa Arrested Developmentista tuttu David Cross. Ohjelmassa nähtiin useita kuvitteellisia orkestereita, joista yksi oli heavy metal -yhtye Titannica, joka esiintyi Posehnin käsikirjoittamassa sketsissä ja jonka yhtä jäsentä Posehn myös näytteli.

Sarja poiki myös spin-off -elokuvan Run Ronnie Run (2002), joka pohjautui Crossin luomaan ja esittämään Ronnie Dobbs -hahmoon. Elokuvassa soi Titannican kappale Ass Kickin’ Fat Kid, johon Posehn otti mukaansa hyviä ystäviään kuten Mr. Show’ssakin vierailleen Tool-laulaja Maynard James Keenanin sekä Anthrax-kitaristi Scott Ianin. The Ultimate Guitarin mukaan kappaleessa soittaa rumpuja Samantha Moloney (ex-Hole) ja vahvistamattomien tietojen mukaan bassossa olisi Armored Saintin Joey Vera.

Elokuvan soundtrackia ja kyseistä kappaletta ei koskaan ole virallisesti julkaistu, mutta kiitos internetin se on kuunneltavissa Youtubessa. Otahan tämän erikoisen ”superbändin” mestariteos haltuusi tuosta alta.

Titannica ei suinkaan ole ainoa Posehnin ja Scott Ianin yhteistyökuvio; Ian oli muun muassa mukana Posehnin vuonna 2020 julkaistulla Grandpa Metal -albumilla, jolla on mukana muitakin nimekkäitä muusikkovieraita. Ja mainittakoon myös sellainen knoppitieto, että Maynard James Keenanin sivuprojekti Puscifer sai alkunsa yhtenä Mr. Show’n fiktiivisenä bändinä, jonka jäseniä esittivät itse Maynard sekä Tool-kitaristi Adam Jones.