”Tilanne ei ole paha” – Tarja Turuselta kysyttiin, voisiko hän palata vielä tulevaisuudessa Nightwishin riveihin

Tarja Turunen.
Tim Tronckoe

Kerrang! haastatteli elokuun lopussa seitsemännen sooloalbuminsa In the Raw -albumin julkaissutta Tarja Turusta. Jutustelun loppupuolella aiheeksi nousi Turusen nykyiset välit entisiin Nightwish-kollegoihinsa sekä se, voitaisiinko laulajatarta nähdä tai kuulla vielä tulevaisuudessa yhtyeen keulilla.

Lähimpänä tätä reunionia käytiin vuoden 2017 joulukuussa, kun Turunen ja Nightwishin basisti-laulaja Marco Hietala esiintyivät yhdessä ensimmäistä kertaa 12 vuoteen Raskasta Joulua -kiertueen konsertissa. Kokemus oli Turusen mukaan hyvin tunteikas ja kaunis.

”Olin luonnollisestikin hermostunut”, Turunen kertoo. ”En ollut nähnyt Marcoa kahteentoista vuoteen. Emme olleet pitäneet yhteyttä. Olisi hölmöä väittää, etten olisi ollut hermostunut, mutta ennen kaikkea olin kiinnostunut siitä mitä hänelle kuului. Halusin vain nähdä hänet. Keikkapäivänä hän tuli koputtamaan [pukuhuoneeni] oveen, sillä hän ei ollut päässyt harjoituksiin. Tilanne meni vain tyyliin ’Hei!’, jota seurasi massiivinen syleily kahdentoista vuoden jälkeen. Emme puhuneet muuta kuin, että ’Mukava nähdä’ ja ’Nähdään lavalla’, jne. Sitten lauloimme kappaleita, joista viimeisessä, Ave Mariassa, olimme kahden akustisten kitaroiden säestäminä. Se oli hyvin intiimiä, vaikkakin tapahtui tuhansien ja taas tuhansien ihmisten edessä. Se oli hetki, jota emme kumpikaan tule unohtamaan. Olimme tunteet pinnassa ja koko paikka oli täynnä tunnetta. Se oli kaunista.”

Entä voisiko Turunen vielä liittyä Nightwishin riveihin esimerkiksi yhden kappaleen, kiertueen tai jopa albumin ajaksi?

”Tiedän, että monet fanit haluaisivat nähdä jotakin tapahtuvan, mutta se on hyvin kaukana… Ollakseni täysin rehellinen, en näe meidän välillämme tapahtuvan mitään. Marco tuli bändiin vähän myöhemmin, mutta olin aina läheinen hänen kanssaan. Tuomas Holopaisen kanssa emme ole kuitenkaan nähneet pitkään aikaan… mutta olemme olleet yhteyksissä. Tilanne ei ole paha. Menneisyys on sitä mitä se on, emmekä voi muuttaa sitä. Voimme vaikuttaa vain tulevaisuuteen.”