Timo Tolkki kommentoi uuden bändinsä kummallista kokoonpanosotkua: ”Väärinkäsitys”

www.facebook.com/pg/officialtolkki/

Tänä aamuna uutisoitiin Timo Tolkin tuoreeseen Infinite Vision -yhtyeeseen liittyneistä epäselvyyksistä. Yhtye on solminut lisenssisopimuksen saksalaisen Pride & Joy -levymerkin kanssa, ja yhtiön kotisivuilla julkaisussa tiedotteessa kerrottiin, että yhtyeessä musisoi Tolkin rinnalla esimerkiksi vanha Stratovarius-toveri Timo Kotipelto. Tämä tieto vahvistettiin tänä aamuna vääräksi.

Tolkin tekemisestä tiedottavan Tomi Lindblomin mukaan sekaannus olisi tapahtunut Saksassa. ”Tämä oli heiltä ihan selkeä ajatusvirhe”, Lindblom sanoi Pride & Joy -yhtiöön viitaten. Ilmeisesti sotku on kuitenkin monimutkaisempi.

Pride & Joy -yhtiön Birgitt Schwanke kertoo julkaisseensa vain sellaisia tietoja, mitä hän on saanut Tolkilta itseltään. Schwanken mukaan Tolkki oli vahvistanut aiemmin Kotipellon ja Stratovarius-rumpali Rolf Pilven olevan mukana yhtyeessä. ”Viime yönä hän kuitenkin ilmoitti, että tämä olikin väärinkäsitys”, Schwanke kertoo sähköpostitse.

Tolkki itsekin kommentoi asiaa tiedotteessa. Hän syyttää tilanteesta pieleen mennyttä kommunikaatiota.

”Timo Tolkin ja Timo Kotipellon välisessä yhteydenpidossa tapahtuneiden väärinkäsityksten sekä Timo Tolkin ja Rolf Pilven välisessä viestinvaihdossa sattuneiden virheiden vuoksi aiempaan lehdistötiedotteeseen oli päässyt väärää informaatiota. Timo Kotipelto ja Rolf Pilve eivät ole Stratovarius-velvotteidensa vuoksi mukana Infinite Visionin tulevalla albumilla”, Tolkki kirjoittaa ja jatkaa:

”Pahoittelemme kaikkea vaivaa, mitä tästä on aiheutunut faneille ja medialle. Lupaamme kuitenkin jatkaa hyvän musiikin viitoittamalla polulla.”

Sitten vain katsotaan, millainen siitä Infinite Visionin levystä oikein kehkeytyy. Ensi vuoden maaliskuussa se olisi tarkoitus julkaista.