Timo Tolkki’s Strato löysi basistin – tuttu nimi Stratovariuksen varhaisvuosilta

John Vihervä täydentää kokoonpanon.
29.6.2023 10:24

Entinen Stratovarius-kitaristi Timo Tolkki julkisti kesäkuun alussa pistäneensä pystyyn uuden Timo Tolkki’s Strato -yhtyeen yhdessä Stratovariuksessa vuoteen 1995 asti vaikuttaneiden Tuomo Lassilan (rummut) ja Antti Ikosen (koskettimet) kanssa. Nyt yhtye tiedottaa löytäneensä riveihinsä myös basistin, joka on hänkin entisiä Stratovarius-miehiä.

”John Vihervä on Timo Tolkki’s Straton uusi basisti. John on yksi Stratovariuksen kolmesta alkuperäisjäsenestä, joka oli perustamassa bändiä vuonna 1985 Helsingissä. Vihervä äänittää parhaillaan basso-osuuksia tulevalle Return to Dreamspace -albumille, joka julkaistaan japanissa 27. lokakuuta (muualla maailmassa myöhemmin)”, kerrotaan yhtyeen julkaisemassa tiedotteessa.

Tolkki avasi taannoin tulevan levyn sisältöä hieman tarkemmin Soundin Timo Isoaholle:

”Tein kappaleet täysin puhtaalta pöydältä, ja osa biiseistä menee Straton Dreamspace-albumin (1994) suuntaan, mutta tulevasta levystä ei kuitenkaan ole tulossa mitään Dreamspacen kopiota tai kakkososaa”, Tolkki kertoi.

”Tekstien puolesta Return to Dreamspace on löyhä teema-albumi. En halua paljastaa vielä liikaa, mutta kyllähän sanoitukset pureutuvat nykymaailman menoon.”

Lisää luettavaa