Tiukan päihdevastainen Gene Simmons sanoo olleensa väärässä kannabiksen suhteen – ”Yllätyin suuresti sen lääkitsevistä vaikutuksista”

Liekö ensimmäinen kerta, kun Kiss-basisti vetää sanojaan jostain aiheesta takaisin?
18.5.2018 12:10

Gene Simmons on tunnettu vahvasti päihteiden vastaisena muusikkona, joka on laukonut ankaraa kritiikkiä niin entisiä bänditovereita kuin muita musiikkimaailman suuruuksia kohtaan näiden alkoholin- tai huumeidenkäytön vuoksi. Siksi onkin erikoista, että mies ilmoitti hiljattain ryhtyneensä kanadalaisen kannabisyhtiön tukijaksi ja puhemieheksi. Simmons totesi tuolloin kääntäneensä kelkkansa kannabiksen suhteen tutkittuaan tarkemmin sen hyötyjä.

Kiss-basisti keskusteli aiheesta hiljattain CNBC:n Squawk Boxissa ja alleviivaa, ettei itse ole koskaan juonut itseään humalaan tai poltellut itseään pilveen. Hän kuitenkin myöntää – harvinaista kyllä – olleensa kannabiksen suhteen liian tuomitseva.

”Huumeitahan käyttävät kaikki, aspiriinikin on huume. Mutta en ole koskaan tehnyt sätkää ja polttanut mitään. Haluan kuitenkin myöntää, että olen ollut tuomitseva, ylimielinen ja saanut liian vähän ja väärää tietoa. Heitin lapsen pesuveden mukana. Tiesin lähinnä Cheech & Chong -meiningistä, mikä on se matalin pääty”, Simmons toteaa.

”Luin paljon tutkimuksia ja artikkeleita kannabiksesta – kehoitankin kaikkia nyt olemaan kuuntelematta minun höpötyksiäni ja ottamaan asiasta itse selvää – ja yllätyin suuresti sen lääkitsevistä vaikutuksista. Epilepsiasta kärsivä kuusivuotias tyttö saattaa kahdessa viikossa joko parantua tai minimoida sen vaikutukset kannabispohjaista tuotetta itseensä hieromalla. Mielestäni meidän kaikkien tulisi hankkia lisää tietoa asiasta, varsinkin päättäjien joilla ei ole mitään käsitystä asioista, joista ovat päättämässä.”

”Eikä minulla ole enää ongelmaa viihdekäytönkään kanssa. Jos poltat röökiä, voit saada syövän. Sehän lukee askin kyljessäkin: ’Olet idiootti ja pelaat venäläistä rulettia elämälläsi’. Kanadassa röökiaskeissa on jopa kuvia syöpäkasvaimista ja silti ihmiset ostavat niitä. Se kama on laillista, mutta kannabis ei?”

Lisää luettavaa