Gene Simmons muistelee huumeisiin kuolleita grunge-laulajia – ”Jos olet ollut alkoholisti tai narkomaani, tulet olemaan sitä koko elämäsi ajan”

26.1.2018 18:54

Kissin legendaarinen demoni Gene Simmons on laajalti tunnettu paitsi pitkästä kielestä, mutta myös päihteettömästä elämästään. Simmons muisteli detroitilaisen WRIF-radiokanavan Meltdown-ohjelmassa tapaamisiaan sittemmin kuolleiden Scott Weilandin ja Layne Stayleyn kanssa ja kuinka yritti saada huumeongelmaisia laulajia kaidalle tielle.

Simmons kertoi tavanneensa Scott Weilandin Kissin valmistellessa kaikkien aikojen suurinta konserttiaan Detroitissa vuonna 1996. Weilandin tähdittämän Stone Temple Pilotsin oli määrä lämmitellä naamiobändiä, mutta homma kaatui Simmonsin mukaan päihteisiin.

– Tapasin Weilandin klubilla ja kerroin hänelle, että ”kuule, sinun pitää olla tosissaan, jättää kaikki heroiini ja se roska, arvostaa fanejasi, nousta lavalle, heittää hyvä show, se on kaikki sinun. Me tuemme teitä, mutta haluan sinun olevan selvin päin lavalla”, Simmons muistelee taannoisessa haastattelussa.

Weiland antoi Simmonsille kunniasanansa, mutta Geneä päihdeongelmaisen miehen lupaukset eivät vakuuttaneet.

– Se oli niin kuin jokainen narkomaani ja alkoholisti sanoo: ”Olen ollut puhtaana jo miljoona vuotta”, ja niin edespäin. Ja sitten hän kuoli.

Kissin vuoden 1996 comeback-kiertueella koetun Detroitin-keikan lämmittelijäksi tuli kuitenkin Alice In Chains, jonka laulajan Layne Stayleyn kanssa Simmons muistaa käyneensä samanlaisen keskustelun.

– Juuri ennen kuin he nousivat lavalle, sanoin ”Layne, he ovat täällä, he ovat faneja, he ovat jonottaneet tänne, se on kaikki sinun. Mene vain ja hoida homma kunnolla”, Simmons kertoo sanoneensa Stayleylle.

Simmonsin mukaan tätä seurasi samat sanat, jotka hän oli vasta kuullut Weilandin lupaavan hänelle. ”Gene, olen ollut selvänä, olen lopettanut käyttämisen”, ja kuinka kävikään.

Kiss-legenda kertoo, että sama tilanne on toistunut lukuisien muusikoiden kohdalla vuosien mittaan. Gene toteaa, ettei usko ketään, joka väittää päihittäneensä addiktionsa.

– Jos olet ollut alkoholisti tai narkomaani, tulet olemaan sitä koko elämäsi ajan. Ja siksi ihmiset AA ja muissa organisaatioissa sanovat, että jokaisena päivänä pitää tehdä päätös. Sinun täytyy tehdä päätös olla selvänä tai tuhota elämäsi ja loukata kaikkia ympärilläsi, Simmons kuvailee Blabbermouthin kirjaamassa haastattelussa.

 

– Mutta se mitä tarkoitan tietenkin on, että sitä ei pidetä coolina. Sinun pitää vetää pää täyteen ja ”toivoa kuolevasi ennen vanhaksi tulemista” ja kaikkea sitä, tänä vuonna 69 vuotta täyttävä muusikko toteaa sarkastisesti.

Mutta mikä on Genen oman päihteettömyyden taustalla? Simmons on kertonut, että ei ole koskaan käyttänyt huumeita tai edes maistaneensa alkoholia. Syy tähän löytyy miehen perhetaustasta.

– Äitini oli 14-vuotias, kun hän oli natsien keskitysleirillä, ja hänen elämänsä oli hirveää. Mikä oikeus minulla on kiduttaa häntä ja tehdä hänet onnettomaksi? Ei, sitä ei tule koskaan tapahtumaan, juutalaisesta perhetaustasta tuleva Simmons kertoo.

Lisää luettavaa