Todellinen kulttuuriteko: Hurriganesin pitkä ja värikäs tarina koottiin yhdeksi valtavaksi sukupuuksi

10.1.2022 09:08

Ei voi muuta kuin hattua nostaa Jukka Junttilan uurastukselle. Hiljaiset levyt -levyfirman perustaja ja meritoitunut kirjailija on ottanut tavakseen julkaista levy-yhtiönsä sivuilla kaikenlaisia suomalaisen rockin sukupuu-artikkeleita, joissa muun muassa niputetaan taitavasti eri kaupunkien bändiskenejä. Nyt Junttila on iskenyt sormensa Hurriganesiin, ja tämä suomirockin jättiläinen on saanut osakseen ikioman kokoomasivun. Katso täältä!

Kerrottavaa riittää: kuinka Remu Aaltonen aloitti muusikon uransa koulupoikana The Steelersissä – jossa lauloi jonkin aikaa myös Sammy Babitzin – ja jatkoi rummutusta Creaturesissa Kirkan taustalla ja myöhemmin Kalevalassa. Cisse Häkkinen aloitti kitaristina The Coyotesissa, ja hänen ja Remun tiet ristesivät vuonna 1969 Incence-yhtyeessä. Albert Järvinen touhusi 1960-luvun lopulla ensin Harp- ja sitten Poison-yhtyeessä. Hurriganes perustettiin vuonna 1971, ja vasta 16-vuotias Ile Kallio sai bändin riveissä melkoisen kitaristin tulikasteen Remun komennuksessa. Siitä se bändin tarina sitten etenee mutkitellen, hajaantuen, takaisin yhteen palaten ja välillä sivukautta koukaten.

Hämmästyttävää, miten yhteen sivuun voi ahtaa kokonaisen kirjan edestä informaatiota! Tuossa riittääkin tarkasteltavaa Hurriganesin ystäville loppupäiväksi. Junttilan muita sukupuu-juttuja voi lukea esimerkiksi täältä – huomattavan arvostettava tietopaketti on sivuille pikkuhiljaa kertynyt.

Lisää luettavaa