Hassisen Kone, Mana Mana, HC Andersen, Kumikameli… – Massiivinen Joensuun rocksukupuu näyttää, miten kaupungista tuli vaihtoehtobändien mekka

Kuvakaappaus Jukka Junttilan toimittamasta Joensuun rocksukupuusta.
hiljaisetlevyt.com

Olemme aiemminkin nostaneet esille Hiljaiset Levyt -yhtiön sivuilla julkaistuja mainioita ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rocksukupuu-julkaisuja. Tutkimuksia on jatkettu edelleen ahkerasti ja ansiokkaasti ja viimeisin, tänään 28.9. julkaistu tuotos pureutuu Joensuun rockskeneen, jossa onkin riittänyt pureskeltavaa sukupuun tehneelle Jukka Junttilalle.

”Tämä oli tähän mennessä tehdyistä sukupuista työläin. Aloittelin tämän tekemisen ennen kesää ja nyt vasta tämä on valmis. Faktoja joutui oikein kaivelemalla kaivamaan. Vaikka sukupuussa on paljon kavereitani, jotka olivat erittäin avuliaita, niin muistikuvat kaikista kokoonpanoista ja ennen kaikkea tarkoista vuosista olivat hiukan huteria”, Junttila kertoo ja kiittää Musakuvat ja -video Pohjois-Karjalasta -Facebook-ryhmää, josta oli valtava apu sukupuuta laatiessa.

Joten ei muuta kuin tutkimaan ja hämmästelemään, miten Hassisen Kone, Mana Mana, Kumikameli, Eläkeläiset, HC Andersen ja monet monituiset muut yhtyeet kietoutuvat ja liittyvät toisiinsa. Katso sukupuu tästä.