Nyt tuli julki sukupuu, jossa riittää ihmeteltävää Smackin ja ylipäätään kotimaisen rockin ystäville

31.5.2021 11:20

Uutisoimme tovi sitten Jukka Junttilan kasaamista, ansiokkaista suomirockin sukupuu-artikkeleista, joissa käydään läpi kaikenlaisia kotimaisen rockmusiikin historiankirjoituksia. Kulttuurialan asiantuntija Junttila on jatkanut työtääm ahkerasti, ja nyt tuli julki Jarkko Jokelaisen Smack-kirjan tiimoilta tehty Smack-sukupuu. Kirjailija Jokelainen on ollut mukana projektissa.

”Tämänkertainen sukupuu on tehty yhdessä Jarkko Jokelaisen kanssa. Jarkko teki kirjan Smack – Kuolemaantuomitun laulu (Like, 2021) ja tämä sukupuu on ’kartta’ tuon kirjan oheen. Smackin lisäksi se kattaa sen tarinaan oleellisesti kuuluvat Fishfacesin ja Ballsin sekä ison nipun muita kokoonpanoja, joissa Smack-miehet ovat vaikuttaneet”, Junttila kertoo Hiljaiset Levyt -yhtiönsä verkkosivuilla.

Siispä miten The 69 Eyes, Atomirotta ja Smack liittyvät toisiinsa? Tai miten Marjo Leinosen Balls liittyy Smackin tarinaan? Miksi sukupuussa mainitaan myös Izzy Stradlinin nimi? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin voi etsiä vastausta täältä näin. Hattu päästä tällaisten kulttuuritekojen johdosta!

Lisää luettavaa