Toivotamme rentouttavaa perjantaita tämän pelkotiloja aiheuttavan Horte-videon myötä

Horte.

Tämän aamun ensi-iltanäytöksenämme emme sukella perinteisen musiikkivideon maailmaan, vaan sen sijaan tarjolla olisi Horte-yhtyeen uusi ”visuaalinen presentaatio” kappaleeseen nimeltään 9.

Psykedeliaa, post rockia ja dream popia erittäin kiinnostavasti sekoittava Horte julkaisee debyyttialbuminsa Svart Recordsin kautta huhtikuun alussa. Mystisestä kokoonpanosta ei paljon tietoa ole tihkunut, mutta kevään mukana tulleet pikkulinnut ovat laulaneet että jotain yhteneväisyyttä kokoonpanossa on PH-yhtyeen (ent. Mr Peter Hayden) kanssa. Ja helppohan se on uskoa, sen verran samoilla taajuuksilla yhtyeet liikkuvat joskin selkeästi eri painotuksin.

Painostavan hälyisä, mutta kummallisen kaunis kappale on saanut ympärilleen erittäin hyvin istuvan kuvituksen. Suosittelemme siis vahvasti sulkemaan muut ärsykkeet 3 minuutin ja 25 sekunnin ajaksi sekä laittamaan videon pyörimään koko ruudulle ja äänet riittävän kovalle.

Horte vastaili toimittajan mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin.

Minua alkoi pelottaa videota katsoessani. Olenko normaali?

– Mitä yksinkertaisemmista muodoista suggestoidut, sitä lähempänä olet tajunnassasi vellovia ajatuksia. Kenties ratkaisujakin!

Onko videolla näkyvä savu laillista vai laitonta?

– Onko se savua ensinnäkään?

Miltä Horte näyttää keikalla?

– Yksikkönä näytetään itseltämme, mutta havaittava liike on suhteessa sisäiseen liikkeeseen ja toisinpäin. Ajattelemme keikan tai teoksen osia palasina, jotka vaikuttavat kaikkeen, myös visuaalisuuteen.

Saatekirje oli epämääräistä kuvailua, joten kertokaapa vähän faktoja. Ketä te olette ja mistä tulette. Ja minne olette menossa.

– Tekemisen kannalta tullaan monesta suunnasta – kuvataiteen, äänen, esityksen ja suunnitelmallisuuksien kentiltä. Tämä nyt julkaistava nimetön LP on ensimmäinen teos, ja sille seuraa jatkoa. Tuleva kokonaisuus on ulottuvillamme ja näyttää jonkin verran synteettisemmältä.

HORTE LIVENÄ:

21.4. JYROCK, Ilokivi, Jyväskylä
28.4. SVART NIGHT, Bar Loose, Helsinki
29.4. NATURE MORTE, Vastavirta-Klubi, Tampere