Tom Morello muistelee, miten Ozzy Osbourne oli räjäyttää hänet ja Slashin taivaan tuuliin – ”Näimme jonkun tyypin elehtivän villisti…”

Siinäpä olisikin ollut rocktähdille "sopiva" tapa lähteä.
26.2.2021 10:48

Rage Against The Machine -kitaristi Tom Morello on suuri Randy Rhoads -fani, joka on muun muassa nimennyt esikoislapsensa edesmenneen kitaralegendan mukaan. Morello on luonnollisesti myös Ozzy Osbourne -fani, joten hänelle oli suuri kunnia nousta pimeyden prinssin kanssa lavalle New Orleansissa halloweenina 2015. Kaiken huipuksi Morellon kanssa lavalle asteli itse Slash.

Morello muisteli tuota monella tapaa ikimuistoista iltaa hiljattain Howard Sternin ohjelmassa. Ilta on jäänyt Morellon mieleen ei ainoastaan siksi että pääsi soittamaan heavy metalin kummisedän rinnalla, vaan koska silloin oli myös hengenlähtö lähellä.

”Meidän osuutemme oli muuten ohi, mutta meidän piti palata lopuksi vielä muiden vierailijoiden kanssa soittamaan Paranoidia. Settilistalla oli enää kappaleet Iron Man, Mama I’m Coming Home ja Paranoid. Ozzyn väki sanoi, että hän skippaa aina Mama I’m Coming Homen, joten olkaa valmiina Paranoidiin heti Iron Manin jälkeen. Iron Manin päätyttyä hiippailemme lavan reunalle ja Ozzy sanoo: ’Ja seuraava kappale on… Mama I’m Coming Home!’ jota me emme osaa soittaa!”, Morello pohjustaa.

”Hivuttauduimme vaivihkaa piiloon ja istuimme siellä vahvistimien takana odottelemassa, kun näimme jonkun tyypin elehtivän villisti lavan toisella reunalla. Hän oli selvästi raivoissaan, mutta emme kuulleet mitään sen valtavan metelin takia. Tämä tyyppi ei ilmeisesti uskaltanut juosta lavan läpi kesken biisin, vaikka hänellä selvästi oli meille jotain todella tärkeää asiaa.”

”Lopulta hän ei enää kestänyt vaan juoksi luoksemme ja ilmoitti tuimasti: ’Te istutte pyrojen päällä’. Siinä minä ja Slash istuskelimme pyrojen päällä, jotka Ozzy Osbourne aikoo kohta räjäyttää! Totesin tälle tyypille, että ’Hei, ensi kerralla kun joku istuu pyrojen päällä, kannattaa vaan suosiolla tulla sanomaan siitä’.”

Lisää luettavaa