Tom Pettyn kuolinsyylle saatiin vahvistus – kyseessä traaginen reseptilääkkeiden yliannostus

Tom Petty vuonna 2013

2. lokakuuta 2017 menehtyneen Tom Pettyn virallinen kuolinsyy on selvillä, raportoi Rolling StoneLos Angelesin piirikunnan kuolinsyytutkijan mukaan legendan kuolema johtui reseptilääkkeiden yliannostuksesta. Miehen käyttämiin lääkkeisiin lukeutui muun muassa vahvat kipulääkkeet fentanyyli, oksikodoni ja alpratsolaami sekä nukahtamislääke tematsepaami ja SSRI-lääke sitalopraami. Kuolinsyyntutkijan raportissa todetaankin menehtymisen johtuneen ”useiden lääkeaineiden myrkytystilan aiheuttamasta useiden sisäelinten pettämisestä, joka johti sydämen pysähtymiseen”.

Petty käytti lääkkeitä keuhkolaajentuman, polvivaivojen ja murtuneen lonkan hoitoon sekä näiden aiheuttamien oireiden lievittämiseen. Myös miehen sairastama sepelvaltimotauti oli kirvoittanut monia ongelmia Heartbreakersin viimeiseksi jääneen kiertueen aikana.

Pettyn perhe julkaisi kuolinsyyn tiimoilta lausunnon, jossa he toteavat, että ”huolimatta kivuliaista vaivoistaan, hän halusi välttämättä täyttää velvollisuutensa faneilleen  ja kiertää 53:n keikan verran murtuneen lonkan kanssa. Se puolestaan johti vamman pahenemiseen. Kuolinpäivänään hän sai kuulla lonkkansa murtuneen täydellisesti ja uskomme, että siitä aiheutuneen kivun sietämättömyys sai hänet ottamaan liikaa lääkkeitä.

Tiesimme jo ennen ruumiinavauspöytäkirjan saamista, että hänelle oli määrätty eri kipulääkkeitä useisiin vaivoihin, mukaan lukien fentanyylilaastarit, ja olemme kuolinsyyntutkijan löytöjen perusteella vakuuttuneita, että kyseessä oli puhdas vahinko.”