Yksi rocklegenda jälleen poissa – Tom Petty on kuollut, kertovat medialähteet

Pettyn kohtalosta uutisoi ensimmäisenä TMZ.

Tom Petty vuonna 2013

Päivitys 3.10. 7:26: Tom Petty and the Heartbreakersin virallisten verkkosivujen mukaan Petty on nukkunut pois. Pettyn pitkäaikainen manageri Tony Dimitriades on myös vahvistanut tiedon kuolemasta Los Angeles Timesille.

Heartbreakers-yhtyeen laulaja-kitaristina parhaiten tunnettu Tom Petty, 66, on kuollut, kertovat medialähteet.

Aiheesta ensimmäisenä uutisoineen TMZ:n mukaan Petty löydettiin kotoaan Malibusta tajuttomana ja sydän pysähtyneenä maanantain vastaisena yönä. TMZ:n mukaan lääkintähenkilökunta olisi saanut sydämen sykkimään elvytyksessä ja Petty kiidätettiin sairaalaan, jossa laulajalla ei kuitenkaan havaittu enää aivotoimintaa ja hänet kytkettiin pois elintoimintoja keinotekoisesti ylläpitävistä laitteista.

Lukuisat mediat – Soundi mukaanlukien – uutisoivat Pettyn kuolleen jo myöhään maanantai-iltana CBS Newsin uutisoitua saaneensa vahvistuksen laulajan kuolemasta Los Angelesin poliisilta. LAPD tiedotti myöhemmin ilmoittaneensa kuolemasta ennenaikaisesti ja Petty oli elossa vielä pitkälle iltapäivään saakka, kunnes nukkui pois 2. lokakuuta kello 20:40 eli tiistaiaamuna 6:40 Suomen aikaa.

20. lokakuuta 1950 Floridassa syntynyt Thomas Earl Petty on yksi viime vuosisadan parhaiten myyneistä artisteista. Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 2002 nimitetyn Tom Petty and the Heartbreakersin tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa American Girl, Free Fallin’, Breakdown, Listen To Her Heart ja I Won’t Back Down. Petty oli myös perustajajäsenenä Traveling Wilburys -yhtyeessä, johon kuuluivat myös Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne ja Roy Orbison. Yhtye julkaisi kaksi albumia vuosina 1988 ja Orbisonin kuoleman jälkeen 1990.