Tom Waitsin tuotannon ystävät, huomio: romuluisen kitaran mestari Marc Ribot saapuu Suomeen!

Sandlin Gaither

Tässäpä mitä mainioin keikkatieto heti aamun ratoksi! Tiedote kertoo, että maineikas kitaristi Marc Ribot saapuu konsertoimaan Suomeen. Ribot onkin sellainen soittaja, jonka ansioluetteloa moni muu muusikko saa katsoa kaihoisana.

Ribot on tehnyt paitsi kattavan soolouran myös levyjä esimerkiksi Tom Waitsin, Elvis Costellon ja Robert Plantin kanssa. Kun Waits vaihtoi tyyliään yökerhojazzista rähjäisemmän kolinan puolelle 1980-luvulla, Ribotin kitara oli yksi oleellinen elementti uudistumisprojektissa. Kitaristin soundi onkin tärkeässä osassa esimerkiksi sellaisilla levyillä kuin Rain Dogs, Franks Wild Years ja Mule Variations.

Ribotin tuorein levytys on viime vuonna julkaistu Songs of Resistance 1942–2018, jolla Ribot tulkitsee eri aikakausien protestilauluista. Levyllä oli mukana myös Tom Waits, joka tulkitsi albumin kenties parhaan kappaleen Bella Ciao (Goodbye Beautiful). Katso tämän laulun musiikkivideo alempaa.

Ribot nähdään 29. tammikuuta Porissa Validi Karkia -klubilla. Konsertin ennakkoliput maksavat 35 euroa. Ennakkomyyntiä voi tiedotteen mukaan kysellä sähköpostiosoitteesta kukkesand (at) hotmail piste com.